Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Грудень » 11 » Літературно-музична композиція «На сьомому небі від щастя»
16:38
Літературно-музична композиція «На сьомому небі від щастя»

     11 грудня 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки зібралися поціновувачі поетичного слова на літературно-музичну композицію «На сьомому небі від щастя» з нагоди 10-річчя з часу виходу в світ першої збірки «Поцілунок літа» і презентації нової поетичної збірки «Сьоме небо» поетеси, бібліотекаря, просвітянки, лауреата премій ім. Марійки Підгірянки, ім. Леся Мартовича, ім. Василя Стефаника, члена Національної спілки письменників України Лесі Шмигельської. 

      Отець Дмитро Халус розпочав літературну зустріч молитвою і словом Божого Благословення. Як колега по перу отець Дмитро привітав поетесу з творчим ювілеєм, результатом праці якого є сім чудових виданих збірок.

      Працівники районної бібліотеки розповіли про життєвий і творчий шлях поетеси, акцентувавши на тому, що період з 2008 по 2018 роки можна назвати плідним творчим десятиліттям Лесі Шмигельської, бо  за цей час авторка активно розвивала свій Богом даний талант, вдосконалювала свою письменницьку майстерність, заглиблювалася у філософські роздуми і зростала, як творча особистість, досягала поставлених цілей, здобувала свої перші літературні нагороди і видавала нові збірки. 
      Присутні переглянули фотоколаж «Моя родина» з родинного архіву авторки, який підготувала її юна колега Олена Титаренко. 

       Леся Шмигельська розповіла про десятилітній творчий шлях від першої до сьомої збірки, про перші проби пера і презентовану збірку «Сьоме небо», пригадала свої дитячі і юнацькі роки та прочитала свої вірші. Вона подякувала всім, хто знайшов час і завітав на літературне свято: гостям з Івано-Франківська, Долини, представникам місцевої влади, землякам-рожнятівцям, рідним, близьким і знайомим, односельчанам з мальовничого села Камінь, колегам з літературного об’єднання «Горгани», бібліотекарям району, також подякувала працівникам районної бібліотеки за організацію і проведення прекрасного свята поезії. 

     Поет і прозаїк, пісняр, журналіст, член Національної спілки письменників України, головний редактор Всеукраїнського  літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», громадсько-культурний діяч, заступник голови Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України Ярослав Ткачівський завітав на свято поезії зі своєю чарівною дружиною Олександрою. Він зазначив, що презентована збірка «Сьоме небо» Лесі Шмигельської і його власна збірка «Сяєво сьомого неба» близькі за назвою і прагненням осягнути того найвищого виміру людського щастя та побажав авторці здійснення всіх творчих планів, нових досягнень і всього найкращого. Пан Ярослав подарував новий примірник журналу «Перевал» Лесі Шмигельській, Любомиру Михайліву і для районної бібліотеки.

  

      Поділилися своїми думками і враженнями заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина, заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда та побажали авторці міцного здоров’я, добробуту, благополуччя, подальших успіхів у всіх починаннях, щоденних справах і творчих планах. 

      Коротко ознайомив присутніх із матеріалами до статті про сьогоднішню зустріч і презентацію збірки «Сьоме небо», яка буде надрукована в газеті «Галичина», і високо оцінив доробок творчого десятиліття Лесі Шмигельської журналіст, заступник головного редактора обласного часопису «Галичина», член Національної спілки журналістів України  Ігор Лазоришин.

      Захоплена громадянсько-патріотичними і філософськими віршами, пейзажною і любовною лірикою Лесі Шмигельської її колега по перу з Долини, поетеса і художниця Оксана Сподар, яка говорила про авторку її власними поетичними рядками.

     Письменник, краєзнавець, журналіст, член Національних спілок письменників, журналістів та краєзнавців України, лауреат багатьох премій, керівник літературного об’єднання «Горгани», голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Любомир Михайлів зазначив, що щирість жіночої душі Лесі Шмигельської і глибина художнього розкриття роблять її поезії світлими, чистими, самобутніми і близькими кожному читачу.  Від членів літературного об’єднання «Горгани» з вітальним словом до своєї доброї подруги звернулася поетеса, член Національної спілки письменників України Наталія Данилюк і побажала залишатися завжди такою щирою, відкритою, доброю, світлою.

     Підтримати свою землячку Лесю Шмигельську і подарувати всім музичні вітання до бібліотечної світлиці завітали народний вокальний аматорський гурт «Сусіди» (кер. Володимир Ілиняк) і жіночий вокальний гурт «Калинова вода».

    

            На завершення директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала авторці за прекрасну зустріч і побажала, щоби те справжнє щастя, від якого підносишся на «сьоме небо», завжди оточувало її на всіх життєвих і творчих дорогах, підносило, окрилювало, дарувало тепло і радість.   

 

Категорія: Події | Переглядів: 925 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ