Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2023 » Березень » 14 » ЛюбоМир – любов до миру: пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара…
14:07
ЛюбоМир – любов до миру: пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара…

     14 березня 2023 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки проведено годину роздумів над духовними істинами до 90-річчя з дня народження та відзначення Року патріарха Любомира Гузара в Україні. Наша сьогоднішня зустріч – це шана величній постаті Блаженнішого Любомира Гузара, а також роздуми над духовними істинами, особливо зараз в часі Великого посту.

    

      26 лютого 2023 року Божого Блаженнішому Любомирові Гузару мало би виповнитися 90 років… Ми вже шість років без нашого духовного батька, який наспівав нам цілий епос миру і любові… ЛюбоМир – в імені великої людини закладені любов і мир! Отець і  Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, виконуючи рішення 93-ї сесії Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні, урочисто проголосив Рік патріарха Любомира Гузара в Україні «для відбудови, віднови та перемоги України».
      Розпочав зустріч молитвою і словом Божого благословення отець декан Степан Твердохліб. Отець Степан роздумував над духовними істинами, спрямовуючи свої думки на величну постать нашого духовного батька Блаженнішого Любомира Гузара, зазначивши, що в першу чергу ми маємо прагнути бути людиною, жити в любові, наповнювати своє серце добром.

    

      Ведуча заходу Ніна Шищак розповіла про життєвий шлях заради служіння Богу, про духовний подвиг і духовну велич Блаженнішого Любомира Гузара, прочитала його важливі вислови, які навчають нас давати у світ добро, милосердя, любов.

      Не забуваймо дякувати Богу за добро і любов, за ласки і щедроти, за опіку і силу протистояти набагато чисельнішому ворогу, за всі блага, за життя і здоров’я, за кожен прожитий день, за дім, родину і Батьківщину! Алилуя! Хвали, душе моя, Господа… Славімо Господа, бо щедрий Він!  Пісень співаймо Богу… Прозвучала пісня «Алилуя» («Під ясним небом голубим») у неперевершеному виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Мелодія» Народного дому смт Рожнятів (керівник Руслана Іванишин).

      Присутні переглянули відеосюжети про Любомира Гузара, послухали його мудре і розважливе слово, надихаючі цитати, що вселяють віру, надію і любов. Саме в ролі отця церкви, поважного діяча та мудрого наставника він запам’ятався українцям. «Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо стараєтеся, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо» – говорив патріарх.
      Сьогодні просимо: Блаженніший Любомире, заспівай нам пісню миру і любові! Поможи нам віднайти те життєдайне джерело Божественної сили, яке Господь Бог уклав у серце України. Нехай твоє слово, Боже слово про мир і любов, буде скарбом нашого серця. Поведи нас до перемоги миру над війною, а любові над ненавистю. Пісню «Україно» виконав народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» Народного дому смт Рожнятів (керівник Руслана Іванишин).
      Поділилася своїми думками і враженнями від духовної зустрічі, на якій віддали шану патріарху Любомиру Гузару, начальник відділу культури Галина Курташ. Вона зазначила, що в нинішньому дуже тривожному часі для нашої держави ми маємо бути єдині, маємо добре тримати духовний фронт, бо саме духовність – це здоров’я української нації. 

      Прислухаймося до слова й мудрості Любомира Гузара, бо він наспівав українцям цілий епос миру та любові, тому що бачив силу й майбутнє України. Дай, Боже, перемоги Україні, миру і злагоди кожній родині, мирного неба над головою!

       

Категорія: Події | Переглядів: 224 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ