Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Грудень » 13 » Марія Ткачівська подарувала частинку тепла і любові читачам Рожнятівщини
16:37
Марія Ткачівська подарувала частинку тепла і любові читачам Рожнятівщини

      Прекрасної зимової днини, 13 грудня 2018 року, в День святого апостола Андрія Первозванного, у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася надзвичайно хвилююча творча зустріч з поетесою і прозаїком, кандидатом філологічних наук, доцентом, завідувачем кафедри іноземних мов і перекладу ПНУ ім. Василя Стефаника, авторкою багатьох навчальних посібників, наукових статей, співавторкою словників та монографій, лауреатом багатьох премій, кількаразовим лауреатом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», членом НСПУ Марією Ткачівською. Підтримати дружину до бібліотечної світлиці завітав чоловік пані Марії – завідувач кафедри іноземних мов ПНУ ім. Василя Стефаника, кандидат філологічних наук, доцент, координатор асоціації ґерманістів Івано-Франківської області Василь Васильович Ткачівський. 

      Працівники бібліотеки розповіли про життєвий і творчий шлях Марії Ткачівської, про численні досягнення на літературній ниві, про наукову і викладацьку діяльність, про подорожі і презентації за кордоном, переплітаючи свою розповідь з авторськими афоризмами пані Марії і її художніми замальовками про себе.
      Марія Ткачівська з першої хвилини взяла в полон свого художнього слова читачів Рожнятівщини і подарувала їм частинку свого тепла й любові. У залі панувала особлива світла аура, а присутні, затамувавши подих, ловили кожне слово із уст надзвичайно талановитої, розумної, мудрої і, водночас, щирої і чарівної жінки. Читаючи уривки з своїх книг, які лагідно називає своїми «дітьми», пані Марія разом з читачами переживала вир різних емоцій: то лунав щирий сміх, то котилася по щоці поодинока сльоза. Це спілкування автора і читача наповнило бібліотечну світлицю теплом і справжнім домашнім затишком. Вона так презентувала свій творчий доробок, що кожному захотілося взяти до рук її книги, читати і перечитувати їх знову і знову. 

      Високо оцінили творчий доробок Марії Ткачівської, поділилися своїми думками і враженнями від побаченого і почутого, сказали щирі слова найкращих побажань для авторки заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина; заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда; письменник, краєзнавець, журналіст, лауреат премії ім. Василя Стефаника та багатьох інших літературних премій, голова літературного об’єднання «Горгани», член Національних спілок письменників, краєзнавців і журналістів України Любомир Львович Михайлів; начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович; директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак.

   

   

      Приємною несподіванкою для пані Марії було те, що на творчу зустріч з улюбленим викладачем завітало багато колишніх і теперішніх її студентів з нашого району. 

       Прозвучали прекрасні пісні і мелодії у виконанні лауреата багатьох пісенних конкурсів і фестивалів, викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Русин, дуету у складі директора Рожнятівського РНД  Ігоря Тринчука і викладача Брошнів-Осадської дитячої школи мистецтв ім. Володимира Івасюка  Олександра Левицького. 

   

      Зараз ми всі перебуваємо в очікуванні Новорічних і світлих Різдвяних свят, тому в цей день лунали слова найкращих побажань з прийдешніми святами, а Ірина Русин, під чарівні звуки бандури, виконала колядки «Свята ніч», «По всьому світу». 
       На завершення отець Дмитро Халус побажав авторці Божого благословення на всі творчі починання, здійснення усіх задумів, миру, злагоди, Божої опіки і виголосив «Многая літа».

     В кінці зустрічі всі бажаючі мали можливість ближче поспілкуватися з авторкою і отримати її автограф.

   

    

    

Категорія: Події | Переглядів: 1025 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ