Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Серпень » 6 » Мелодія слова літераторів Рожнятівщини
09:20
Мелодія слова літераторів Рожнятівщини

     5 серпня 2016 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки зібралися активні творчі люди нашого краю. Відбулося чергове засідання літературної студії «Горгани», яку очолює письменник, журналіст, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів. На Рожнятівщину завітав гість з Долини – письменник, журналіст, художник, фотомитець, уродженець с. Липовиця нашого району Ярослав Савчин, який взяв участь в обговоренні нових подій в літературному процесі нашого краю.

      Розпочав творчу зустріч голова літературної студії «Горгани» Любомир Михайлів. Він зазначив, що активна робота студії дає позитивний результат і відкриває нові таланти. «Від часу відновлення роботи студії помітний творчий ріст літераторів, особливо молодих. Саме такі зустрічі будять мудрі думки, розвивають художнє мислення, стимулють до пошуку захоплюючих сюжетів, надихають на створення прекрасних образів і неповторного творчого світу» – сказав Любомир Львович. 

     Літстудійці Наталія Данилюк, Володимир Кондур, Ольга Парадовська, Світлана Діденко, Наталія Соломчак, Богдана Пілецька, Діана Данилюк, Олег Бойко читали свої нові літературні твори, освоювали теорію і практику письменницької діяльності, активно обговорювали нові твори своїх колег по перу, черпали цікаві ідеї для нових власних творів, ділилися планами на майбутнє та із задоволенням спілкувалися з колегами по перу. 

    

    

      Ряди літературної студії поповнилися – вперше на засідання завітала студентка Івано-Франківського національного медичного університету Ліна Петляк з Князівського. Ліна почала писати недавно, її зацікавила тема пошуку власних світів, реінкарнація. Вона відзначила теплу атмосферу зустрічі, заряд позитиву, гарних емоцій і творчих ідей. 

      Любомир Львович також очолює районну організацію Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка. Він зупинився на основних питаннях просвітянської роботи в районі, розповів про обласне засідання «Просвіти» і ознайомив з роздатковими матеріалами. Пан Любомир привітав директора Рожнятівської ЦБС, заслуженого працівника культури України Марію Василівну Рибчак із найвищою громадською нагородою Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка за значні заслуги в політичній, громадській, науковій, культурній і освітянській діяльності та розбудові незалежної України – Медаллю «Будівничий України». Марія Василівна подякувала і зазначила, що ця нагорода дуже цінна для неї, бо таку медаль у свій час отримав надзвичайно достойний чоловік, який зробив величезний внесок у розвиток «Просвіти» на Рожнятівщині, хороша, добра і працьовита людина, її земляк із Сваричева світлої пам’яті Андрій Юрійович Шищак. Вона відзначила багаторічну плідну працю товариства «Просвіта» в нашому районі та величезний вклад перших читалень «Просвіти» у розвиток бібліотечної справи на Рожнятівщині, адже просвітницька діяльність згуртувала населення району навколо хати-читальні.  Марія Василівна також звернула увагу на підготовку літературного свята з нагоди відзначення 160-річчя Івана Франка і подала цікаву ідею, щоб літстудійці підготували блок від письменників Рожнятівщини і представили власні твори про Каменяра на урочистому святкуванні.

      Мелодія слова літераторів нашого краю наповнила серце піднесенням і натхненням, добром і надією, вірою і любов'ю. Саме такі враження від цікавої літературної зустрічі.

Категорія: Події | Переглядів: 740 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ