Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Липень » 4 » Методична робота сьогодні – це кумуляція кращого досвіду роботи бібліотек.
16:53
Методична робота сьогодні – це кумуляція кращого досвіду роботи бібліотек.
     7 липня 2013 року відбувся День професійного спілкування на тему «Підвищення рівня професійної кваліфікації і культури бібліотечного працівника».
     Престиж бібліотечної професії і бібліотеки в цілому багато в чому залежить від рівня професійної майстерності співробітників. Безперервна бібліотечна освіта є шляхом до справжнього професіоналізму. Відкрила професійні спілкування директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак. Вона наголосила, що кожен працівник, який дійсно хоче бути фахівцем своєї справи, повинен навчатися та займатися самоосвітою з моменту обрання професії.
     Позитивним моментом у практиці підвищення професійної компетентності персоналу є активне використання сучасних форм навчання: консультації, презентації, тренінги, моделюючі ділові ігри, показові бібліотечні уроки, майстер-класи тощо.
     Директор Марія Рибчак, зокрема, зупинилася на темі «Сучасні бібліотеки та їхня роль в інформаційному суспільстві». У своєму виступі вона зазначила, що провідним напрямком сучасної бібліотеки є інформатизація – впровадження і розвиток нових інформаційних технологій, формування і використання електронних ресурсів, впровадження мультимедійних технологій, розвиток мережевої взаємодії бібліотек, підключення до світової системи Інтернет. «Позитивні приклади зрушень у даному напрямку вже є», – сказала директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак.
     Про участь в школі менеджера для директорів ЦБС «Історія успіхів реалізації програми «Бібліоміст» на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та Івано-Франківської міської ЦБС розповіла присутнім завідуюча відділом інформаційних технологій «Інтернет-центр» Галина Фреїшин. До уваги колег вона представила мультимедійну презентацію «Просування електронних інформаційних послуг – основа іміджу бібліотеки».
     Ознайомлення бібліотечних фахівців Рожнятівщини з матеріалами навчальної поїздки до бібліотек Вінниччини заступник директора по роботі з дітьми Галина Курташ здійснила шляхом презентації-звіту. Про трьохденне перебування на теренах Вінницької області, де вона у складі групи бібліотекарів з цілої України вивчала і переймала досвід роботи колег, красномовно засвідчували цікаві фотосвітлини та відео.
 
     Майстер-клас по проведенню бібліотечного уроку «Книга і комп’ютер в інформаційному суспільстві: сучасне і майбутнє» провела бібліотекар бібліотеки с. Ясень Богдана Смик.
     Читацький діалог «Прочитала – хочу розповісти» вели зав. бібліотеко с. Вільхівка Лілія Данів та зав. бібліотекою с. Камінь Любов Бойчук. Огляд періодичних видань «Новини про події навколишнього світу» провела зав. Перегінською міською бібліотекою Галина Василів.
         
     День професійного спілкування ще раз підтвердив, що сучасна система підвищення кваліфікації звільнилася від багатьох догм. Відбулися певні зміни у змісті, формах і методах. Методична робота сьогодні – це кумуляція і впровадження в практику кращого досвіду роботи, розробка і впровадження інноваційних процесів в практику роботи наших бібліотек.
Категорія: Події | Переглядів: 984 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ