Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 20 » Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
18:27
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
    З нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, оголошення 2014 року – роком Т. Г. Шевченка та з метою реалізації проекту – переможця обласного конкурсу авторських проектів «Бібліотечна Шевченкіана» «За мудрістю звертаймося до нього: погляд на творчість Тараса Шевченка крізь призму сучасності» в світлиці центральної районної бібліотеки відбулась літературно-музична імпреза «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Захід відбувся в рамках районної акції «Рожнятівщина читає Шевченка».
    На святі йшлося про українського Генія, Поета, Пророка Тараса Григоровича Шевченка, що відкрив світові буття українців і, завдяки якому, скарби української душі влилися в загальний потік людської культури. Ведучі літературної імпрези, а це зав. бібліотекою с. Луги Орися Попадинець, зав. бібліотекою с. Суходіл Орися Ільків, зав. бібліотекою с. Ілемня Олеся Будинкевич та зав. бібліотекою с. Липовиця Ольга Максимишин словом і піснею «провели» гостей світлиці Тарасовими шляхами.
    Припала до душі гостям світлиці театралізована сценка про малого Тараса, у якій майстерно відтворили образи матері, малого Тараса, управителя аматори сільської сцени  - зав. бібліотекою с. Луги Орися Попадинець, учень 5 класу Лугівської ЗОШ І-ІІ ступенів Віталій Дубровний та учень 9-го класу Суходільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олег Угрин.
    Звучали під час літературно-музичної імпрези і пісні «Зоре моя вечірняя» (сл. Т. Шевченка, муз. І. Звенигородського) та «Мамина коса» (сл. І. Чернецького, муз. В. Хорта), які виконала Орися Попадинець. Особливим мелодійним трепетом наповнила бібліотечну світлицю пісня на слова Т. Шевченка «Така її доля», яку виконав Олег Угрин. Вірш «Шлях до Тараса» майстерно продекламував учень 6 класу Липовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Віталій Магас, а Жанна Будинкевич – учениця 8 класу Ілемнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів з глибоким почуттям патріотизму прочитала вірш-посвяту Ніни Шищак «За мудрістю знов йдемо до Тараса».
   
    Протягом всього заходу присутні мали змогу не тільки почути багато цікавого про життя і творчість Т. Шевченка, але й за допомогою мультимедійної презентації «Він наш Всесвіт» побачити матеріали, які вдало доповнювали розповідь про Кобзаря. Завершуючи дійство, учасники заходу із запаленими свічами вшанували пам'ять про Великого Тараса і з особливим натхненням продекламували Шевченківський «Заповіт».
    Для всіх користувачів районної бібліотеки організовано книжково-ілюстративну виставку «Шевченкові мудрі слова, як вінок золотий Україні».
    Прочитане, побачене і почуте дало змогу кожному з присутніх застановитися над постаттю великого українського письменника Тараса Шевченка, людини, яка своїм невмирущим словом пробудила в усіх українців дух свободи і любові до нашої України.
    На завершення, директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак подякувала усім бібліотечним фахівцям, учням, які підготували і взяли участь у цьому пізнавальному заході. Також у своєму слові вона підкреслила, що акція «Рожнятівщина читає Шевченка», яку проголосила центральна районна бібліотека, триватиме до 30 листопада поточного року. Під час її проведення буде реалізовано цільову програму «Пророче слово Кобзаря», спрямовану на популяризацію творчості Т. Г. Шевченка. Марія Василівна зазначила, що всі бажаючі краяни зможуть долучитися до акції і стати ближчими до Великого Кобзаря, більше пізнати велич і невмирущість його полум’яного слова.
Категорія: Події | Переглядів: 964 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ