Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Грудень » 5 » «Ми – щит і меч твій, Україно»: Збройним Силам України – 25 років
17:03
«Ми – щит і меч твій, Україно»: Збройним Силам України – 25 років

     5 грудня 2016 року з нагоди Дня Збройних Сил України у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулась святково-патріотична зустріч «Ми – щит і меч твій, Україно». В цей день до бібліотеки завітали ті, хто за покликом серця захищав, захищає і в майбутньому захищатиме рідну землю від ворога, хто дбає про її обороноздатність і надає всебічну моральну та матеріальну підтримку захисникам Вітчизни – військовослужбовці, учасники АТО, священики, військовий капелан, волонтери, майбутні воїни Збройних сил України.

      На святі йшлося про те, що шлях утворення Збройних Сил України такий же непростий, як і становлення незалежної держави України. Українські січові стрільці, Галицька армія, армія Української Народної Республіки, Українська Повстанська Армія, Збройні сили України – так в свій час називалося українське військо, яке було призване боронити націю від Київської Русі до неоголошеної війни на Сході України у наш час.
     За доброю християнською традицією святкову зустріч молитвою та благословенням розпочали о. Роман Наритник, о. Віталій Семанів, отець-капелан Іван Креховецький.
     Привітати захисників вітчизни до бібліотеки завітали голова селища Рожнятів Василь Мацевко, заступник голови Рожнятівської районної ради Олег Понайда та заступник голови районної державної адміністрації Богдан Яковина. У їхніх виступах йшлося про те, що цьогоріч держава відзначає 25-у річницю створення армії України – ровесниці нашої незалежності. І цей день – свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники Вітчизни – присутні на зустрічі наші земляки.

      Хвилиною мовчання всі присутні віддали шану героям, тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України і завдяки яким майорить сьогодні синьо-жовтий прапор свободи в нашій державі Україні.
     З вітальним словом до присутніх звернувся підполковник, воєнний комісар Рожнятівського районного комісаріату Олександр Іванович Жилак. Він щиро привітав із професійним святом всіх, хто в тій чи іншій мірі причетний до становлення і укріплення обороноздатності держави. Згідно із Наказом військовий комісар також нагородив почесними відзнаками, медалями та грамотами за підтримку діяльності Рожнятівського районного військового комісаріату, патріотизм, сумлінну службу, особистий внесок у справу захисту Української держави кращих військовослужбовців району, учасників АТО, волонтерів, окремих очільників установ Рожнятова.

    

      Приймаючи нагороду з рук військового комісара – пам’ятну медаль «За гідність і патріотизм», директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак, щиро подякувала Олександру Івановичу за його силу духу, відданість обраній справі, людяність, віру у свій народ і його перемогу, а також побажала усім військовослужбовцям, учасникам АТО, волонтерам, отцю-капелану міцного здоров’я, оптимізму і Божої опіки на кожному кроці.

      Від героїв-захисників Вітчизни святкове зібрання привітав учасник АТО Віталій Міляновський. Він побажав усім військовим, своїм бойовим побратимам бадьорості духу і віри у те, що сучасна Українська Армія здатна перемогти ворога та забезпечити надійну оборону Вітчизни.

     Про роль релігії та духовної підтримки для військових на лінії вогню на Сході України зворушливо говорив на зустрічі о.-капелан Іван Креховецький. «Дуже важливо, щоб військовослужбовці, які перебувають на передньому краї, зрозуміли: вони не самотні, не покинуті. З ними правда, а де правда – там Бог», – наголосив військовий капелан.

     Від великої родини волонтерів Рожнятівщини з вітаннями до присутніх звернувся Руслан Паламар. Він сказав, що волонтери у трійці інституцій, яким мешканці України довіряють найбільше, поряд с церквою та Збройними силами. Пан Руслан подякував усім, хто долучився до цієї такої важливої для бійців АТО справи та закликав і надалі мобілізовувати всі сили для надання необхідної допомоги нашим воїнам, продовжувати їх підтримувати.

      З захопленням та оптимізмом переглядали гості світлиці відеоролики про оновлені Збройні Сили України, їх міць та обороноздатність, а святкового настрою присутнім додали пісенні вітання Адріани Мельник, Надії Мартинів, Бігун Наталії та Бордікової Наталії. 

   

Категорія: Події | Переглядів: 1166 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ