Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Червень » 21 » Ми вдруге спільно молились у Берлогах
14:17
Ми вдруге спільно молились у Берлогах

     В п’ятницю 20 червня 2014 року з благословення Рожнятівського протопресвітеріату УГКЦ, за сприяння Рожнятівської районної державної адміністрації, Рожнятівської районної ради та підтримки громади с. Берлоги відбулась Друга молодіжна проща до Берлогівської ікони Матері Божої.
     В паломництві до образу Матері Божої, що знаходиться в старенькій церкві Різдва Пресвятої Богородиці с. Берлоги, взяли участь учнівська молодь району, прочани з навколишніх сіл, люди різного віку та професій. До прощі долучилися і працівники бібліотечних установ Рожнятівської ЦБС.

     Всі, хто відчуває  велику потребу в Божому заступництві та опіки від Матері Божої, залишили свої повсякденні клопоти вдома, вирушили в село Берлоги, щоб молитвами підтримати дітей, їх наміри та сподівання. 
     Духовенство району, яке до співслужіння у Святій літургії запросив парох села о. Роман Наритник, зустрічало учасників прощі біля старого храму. Вони сповідали віруючих і проводили духовні бесіди. 
     В цей день маленька сільська церковця не могла вмістити всіх бажаючих взяти участь у Святій літургії, тому багато дітей та дорослих долучилися до спільних молитов та піснеспівів, перебуваючи на церковному подвір’ї.

    

     Після святої Літургії відбувся хід до джерела та ротонди, зведеної на честь Пресвятої Родини. Тут паломники також долучилися до звершення чину малого освячення води на джерелі.

   

     З повчальним словом до всіх прочан звернулися священики. Вони наголосили на тому, що вода – це дар Божий і тільки ті, хто підходить до джерела з щирою вірою у Бога, можуть повністю прийняти всю благодать, що Господь посилає нам через наші щирі молитви.

     Біля джерела було посаджено вічнозелене деревце на згадку про Другу районну молодіжну прощу. Щиросердечні та гостинні жителі с. Берлоги почастували всіх смаколиками та узваром, а тоді всі дружно вирушили до нового храму Різдва Пресвятої Богородиці. Тут семінаристи Івано-Франківської теологічної академії провели з дітьми цікаві розважання, ігри та навчили всіх учасників веселих танців з рухами.

   

     Згодом всі повернулися до старого храму. Тут відбулось урочисте відкриття Другого районного фестивалю духовної пісні «Ми – діти Марії». Його відкрив дитячий зразковий фольклорно-етнографічний ансамбль «Маленькі бойки» Народного дому смт. Перегінське (керівник заслужений працівник культури України Наталія Шпак). У святковому концерті взяли участь кілька десятків юних талантів з Рожнятівщини. Цікавий і неординарний підхід до духовних розважань продемонстрували на святі учні катехетичної школи «Істина» м. Долина (керівник Іванна Котович). Кілька годин святкового дійства пролетіли наче одна мить. На завершення народний вокальний ансамбль «Русинка» (керівник Леся Милів) виконав пісню на слова Алли Кох «Молитва». На цій піднесеній і благодатній ноті завершилось прекрасне дійство. 

        

        

       

    Зі словами щирої подяки і побажання «Многая літ» до всіх, хто долучився до проведення Другої районної молодіжної прощі: духовенства району, представників влади, прочан, організаторів, учасників пісенного фестивалю, волонтерів, семінаристів, представників ЗМІ звернулися протопресвітер Рожнятівського деканату УГКЦ о. Василь Пастух, парох села о. Роман Наритник та сільський голова Ірина Ясінець.  
     Проща завершилась, та, безперечно, у кожного з нас, хто побував тут, у Берлогах, на благодатній землі рідної Бойківщини, залишаться неймовірні світлі спогади. 
     «Однозначно, така проща, це прекрасне духовне дійство заслуговує носити поважний статус «щорічний», – поділилась своїми роздумами директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак. І ми впевнені, що буде саме так, бо коли людей об’єднує спільна молитва, мета і шлях до неї – все збувається.
Святий Дух, який перебував у кожному віруючому, вів наші серця до радості, коли ми чули хвалу нашому Господу і Спасителю, і пов’язав нас в єдину духовну бойківську родину.

Категорія: Події | Переглядів: 1420 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ