Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Травень » 12 » Година духовності до Ювілейного Року Божого милосердя
13:17
Година духовності до Ювілейного Року Божого милосердя

    11 травня 2016 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки до Ювілейного Року Божого милосердя відбулась година духовності «Пронеси добро і милосердя через усе своє життя…»
       У цей день до бібліотечного читального залу завітали представники духовенства району – священики Рожнятівського та Перегніського деканатів, очільники місцевої влади, представники та голови ГО, письменники, поети, краєзнавці, читацький актив краю.
       Впродовж зустрічі учасники духовного свята мали чудову нагоду поринути у світ Божого та людського Милосердя, а також поділитися своїми власними історіями та роздумами про Людяність, Добро і Милосердя у нашому житті.
      Молитвою «Христос Воскрес» відкрив святкову зустріч отець-декан Василь Пастух.
     На заході йшлося про те, що доброта і милосердя – це один з виявів, порухів людської душі, це те, що вирізняє людину. Адже тільки людина здатна мислити, мріяти, співчувати. Ще з часів давньоруських благодійність була в традиціях нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого. Заохотив присутніх то відвертої розмови про людяність і милосердя в сучасному світі відеоролик про те, що добро завжди повертається до того, хто його робить (https://www.youtube.com/watch?v=wzSiVCoKPKQ).
     Під час години духовності завідувач відділу ІТ та ЕР Рожнятівської ЦБС Галина Фреїшин презентувала присутнім нове бібліотечне видання – історичний пошук про подвижницьке чернече життя і служіння уродженця села Нижній Струтин о. Мартиніяна Луціва (ЧСВВ) «Дорогами незламної віри о. Мартиніяна Луціва».
       Своїми власними історіями про прояви Божого та людського милосердя в своєму житті з присутніми на святі ділилися голова Рожнятівської районної ради Василь Рибчак, голова громадської організації союзу українок Рожнятова Світлана Діденко, голова ГО «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдан Абрам. Поетичним словом про милосердя звернулися до гостей світлиці письменник, краєзнавець, лауреат премії ім. Василя Стефаника Любомир Михайлів та поетеса Ольга Парадовська.

           

  

      За прояв милосердя, безкорисливі добрі справи, людяність та доброту високими відзнаками – Грамотами Верховного архієпископа Києво-Галицького УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука на Рожнятівщині відзначено головного лікаря санаторію ім. Митрополита Андрея Шептицького Зіновія Васильківа та журналіста Ігоря Лазоришина. А представили цих людей громаді начальник управління Державного казначейства у Рожнятівському районі Ольга Дмитришак та журналіст Зеновія Годованець. 
      Наприкінці заходу отець-декан Рожнятівського деканату Василь Пастух виконав поважну місію і вручив грамоти Блаженнішого Патріарха Святослава завідуючій відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Рожнятівської централізованої бібліотечної системи Галині Ферїшин та заступнику редактора районної газети «Новини Підгір’я», журналісту  Зеновії Годованець за вагомий внесок у дослідження, збереження та примноження духовної спадщини краю, змістовне висвітлення у засобах масової інформації християнського життя Бойківщини, відданість обраній справі та активну участь у громадській та церковній царинах.

     

      Отець-декан  привітав нагороджених та зауважив, що отримані грамоти є заохоченням до ще більшої праці для добра Церкви та українського народу.

     Під час духовної зустрічі прозвучали пісні у майстерному виконанні учасників та лауреатів багатьох пісенних конкурсів та фестивалів краю Наталії Бігун, Бордікової Наталії та сестер Юлії та Надії Мартинів.

         

     Упродовж цього Ювілейного року Божого Милосердя і на протязі усього свого життя ми маємо намагатися краще пізнати і пережити таїнство Божого милосердя, щоб самим стати дієвими знаками і знаряддями Божого милосердя в нинішньому світі. А наш світ і справді дуже потребує Божого милосердя!

Категорія: Події | Переглядів: 1145 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ