Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Липень » 10 » На відзначення Року Митрополита Андрея Шептицького
17:24
На відзначення Року Митрополита Андрея Шептицького

     29 липня 2015 року відзначатимуть 150-річчя від дня народження видатного українського церковного та суспільного діяча Андрея Шептицького.
     Враховуючи вагомий внесок митрополита Андрея Шептицького у розвиток духовності українського народу, Верховна Рада України ухвалила святкування ювілею великого сина нашого народу, духовного провідника та визначного громадянина на державному рівні. Кабінет Міністрів України затвердив «План заходів з підготовки та відзначення у 2015 році 150-річчя від дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького».
     Готуючись до цієї знаменної та знакової події у суспільному житті краю, бібліотечні установи Рожнятівщини розробили комплекс власних заходів, спрямованих на відзначення цього славного ювілею. Це книжкові виставки, перегляди літератури, години духовності, літературно-художні вечори, вікторини, віртуальні подорожі по місцях пов’язаних із Мойсеєм українського духу, перегляди художніх та документальних фільмів, екскурсії, тощо.
     Бібліотечні фахівці вже активно долучилися до реалізації цілої низки цікавих міроприємств.
     Розпочався рік Митрополита Андрея Шептицького духовним святом «Співайте Богові нашому, співайте!». У часі зустрічі для гостей світлиці було презентовано збірку церковних пісень «Співай, душе моя».
Розроблено логотип року Андрея Шептицького, автором ідеї якого є художник ЦБС Владислав Михайлів.

     Книжкові фонди книгозбірень Рожняівщини поповнила інформаційна довідка «Митрополит Андрей Шептицький та Рожнятівщина». 

     У даному виданні подаються відомості про пам’ятні місця Рожнятівщини, де у першій половині минулого століття часто перебував Митрополит, а також коротку інформацію про людей, які стояли близько до особи Його Екселенції, близько знали його, мали підтримку Митрополита. Дане видання підготовлено за матеріалами краєзнавчих видань Рожнятівської районної бібліотеки. Користувач знайде тут цікаві історичні факти у розділах: «Підлюте – духовна колиска Української Греко-Католицької церкви», «На горі «Сокіл»: Митрополит Андрей Шептицький – великий добродій Пласту», «Митрополит Андрей у світлотінях Ярослава Коваля», «Митрополит Шептицький у житті та творчості Олекси Новаківського», а також розділ «Микола Саєвич – управитель-охоронець митрополичих лісів». До кожного розділу подається бібліографія. Дане видання буде цікавим історикам, краєзнавцям, бібліотекарям, студентам, учням і всім тим, хто цікавиться історією рідного краю.
     Незабаром до послуг користувачів на сайті Рожнятівської центральної районної бібліотеки відкриється віртуальна виставка «Підлюте: дорогами Мойсея українського духа й культури».
     В рамках заходів, спрямованих на вшанування пам'яті митрополита Андрея Шептицького у всіх бібліотеках району організовано ювілейні книжково-ілюстративні виставки, тематичні полиці на теми: «Андрей Шептицький – духовний пастир України», «Великий дар Митрополита», «Життя під орудою Божого провидіння», «Духовний світоч України», «Подвиг в ім’я Бога і народу».
     Новітні технології дозволяють бібліотечним фахівцям значно розширити діапазон послуг, що надаються користувачам. Зокрема, у бібліотеках, де є доступ до Інтернету, жителі громад мають можливість здійснити віртуальні екскурсії, подорожі, переглянути різноманітну інформацію, пов’язану із постаттю Митрополита, а маленькі читачі – переглянути мультфільми про Андрея Шептицького, як то «Андрей Шептицький: світло любові», «Прилбичі», а з допомогою бібліотекаря здійснити віртуальні мандрівки до Святоюрського собору у м. Львові, відвідати місця, де перебував у впродовж свого життя Миторполит Андрей.
     До послуг користувачів бібліотек Рожнятівщини велика кількість друкованих видань про Митрополита Андрея Шептицького, незліченні Інтернет-джерела. Використовуючи і вивчаючи їх, наші краяни самі можуть зробити висновок, ким був Митрополит для Церкви і довіреного йому народу, а також спробувати навчитися жити тою любов’ю, якою керувався він ціле своє життя.

Категорія: Події | Переглядів: 1218 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ