Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Травень » 26 » Нам треба вишити рушник любові та єднання
19:26
Нам треба вишити рушник любові та єднання

      У прекрасний місяць травень природа сповнена цвітіння, а людські душі – сподівань і надій. В цьому місяці сплелись воєдино два величні свята День Триєдиної Матері і День вишиванки. Не можна собі уявити матері без вишиванки, без маминої сорочки, без материнського вишитого рушника. 26 травня 2016 року у світлиці районної бібліотеки з ініціативи народного хорового колективу Союзу українок Рожнятова відбулося святкове дійство до Дня матері і Дня вишиванки. 

      Отець Богдан Головчак розпочав весняне свято молитвою і поблагословив на добрий початок.
      Ведучі свята Ірина Русин та Наталія Сагайдак розповіли про українську народну вишивку, зазначили, що вона є генетичним кодом України, оберегом кожної родини і несе в своїх узорах мужність і силу, доброту і теплоту нашого народу. 
      У виконанні народного хорового колективу Союзу українок Рожнятова (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Ірина Русин) прозвучали такі рідні і близькі кожному серцю пісні «Рідна мати моя», «Вишиванка», «Мамина вишня» та інші. Народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» (кер. І. Кравців) виконав пісні «Виший ми, мамо, сорочку» та «Два кольори».  Тріо молодих союзянок – Ірина Русин, Ірина Шлапак та Руслана Листван подарували присутнім «Рушники, наче лебеді» та «Шануйте матерів», а Наталя Сагайдак майстерно виконала пісню «Мамина сорочка».

    

   

      Привітали всіх присутніх з травневими святами Днем матері і Днем вишиванки заслужений працівник культури України Ярослав Іванович Тринчук, начальник управління Державного казначейства у Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак, краєзнавець, громадський діяч Богдан Миколайович Бачкур та голова ГО «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдан Федорович Абрам, який звернувся з проханням до всіх присутніх долучитися до акції «Подаруй вишиванку дитині-сироті на Схід» і зазначив, що зібрані вишиванки будуть передані до Маріуполя в будинок-інтернат. 

      На завершення директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала союзянкам Рожнятова за популяризацію української пісні та звичаїв нашого народу і побажала всім, щоб вишиванка стала оберегом доброї долі і щасливого життя українців, адже в ній воскресає дух нашого народу. 

     У районній бібліотеці з нагоди відзначення Дня вишиванки організовано виставку ляльок-мотанок вихованців Рожнятівського БДЮТ учасників гуртка «Початкове технічне моделювання» Тетяни Михайльонко, Мар’яни Верхоляк, Анастасії Яцишин, гуртка  «Креативчик» Христини Шищак, Іванни Кузан, Стапана Петрівника та виставку мотанок-ангеляток учасників гуртка «Умілі рученята» Вікторії Гродзіцької, Анастасії Яцишин, Юліани Бурички (кер. Туз Н. В.). Присутні із захопленням переглядали виставку українська народних ляльок у колоритних бойківських вишиванках, які є символом жіночої мудрості та родинним оберегом. 

    

Категорія: Події | Переглядів: 1270 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ