Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Вересень » 7 » Роль бібліотек в соціально-культурному житті місцевої громади
11:50
Роль бібліотек в соціально-культурному житті місцевої громади

     7 вересня 2017 року в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбувся семінар-навчання працівників сільських та селищних бібліотек-філій Рожнятівської централізованої бібліотечної системи на тему «Роль сучасної бібліотек в соціально-культурному житті місцевої громади».

     Зі вступним словом до колег звернулася директор бібліотечної системи, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. Вона детально зупинилася на основних питаннях функціонування бібліотечної системи Рожнтятівщини в умовах сьогодення. Зокрема, у своєму зверненні до бібліотечних фахівців, директор зазначила, що децентралізація створює нові виклики і ризики для публічних бібліотек, впливає як на їх внутрішню організацію, так і організацію надання бібліотечних послуг в умовах об’єднаних територіальних громад. «Саме громади тепер вирішуватимуть, як буде розвиватись мережа бібліотек в населених пунктах, як вони фінансуватимуться з місцевого бюджету. Тому авторитет бібліотекаря, уміння згуртовувати навколо сільської бібліотеки громаду, підкреслити її роль та значимість і відіграють зараз ключовий момент», – наголосила Марія Василівна.

     Семінар продовжила завідуюча методичного відділу Рожнятівської ЦБС Оксана Михайлівна Озаришин. Вона виступила з консультацією «УДК: впровадження крок за кроком». Методист зазначила, що впровадження в практику роботи бібліотек УДК – це складний і тривалий процес. Він включає впровадження нової класифікації як в опрацюванні бібліотечного фонду, так і у його розстановці, а також в облікових процесах і відповідній документації.

     На прикінці навчань відбувся професійний діалог «Бібліотека і громада», в якому взяли участь завідуюча бібліотекою с. Спас Ольга Григорівна Максимів, завідуюча бібліотекою с. Брошнів Віталія Мирославівна Відливана та завідуюча бібліотекою села Липовиця Ольга Ярославівна Максимишин.
    На завершення, учасники навчань отримали домашнє завдання: детально ознайомитись з джерелами та ресурсами, які стануть у нагоді запровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек Рожнятівської ЦБС.

Категорія: Події | Переглядів: 818 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ