Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Лютий » 12 » Наталія Данилюк: поетеса, яка малює життя
11:08
Наталія Данилюк: поетеса, яка малює життя
    11 лютого 2014 року в літературно-музичній світлиці «Джерело» Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулась творча зустріч – презентація поетичних збірок поетеси з Перегінського Наталії Данилюк.
     Багато небайдужих, залюблених у поетичне слово краян зібралося у цей день у читальному залі книгозбірні. «Це Поет від Бога, від трави і від роси...» – так говорять про поетесу сучасники.
     Наталія Данилюк народилася 4 березня 1981 року в селищі Перегінське Рожнятівського району, що на Івано-Франківщині. За освітою – філолог. Закінчила Прикарпатський державний університет ім. В. Стефаника. Працює педагогом-організатором у школі рідного селища.
     Своєю першою поетичною збіркою «Та жінка, що навпроти у вікні» обдарована поетеса впевнено заявила – у літературному просторі Прикарпаття засвітилося нове ім’я.
     Поезії Наталії Данилюк пахнуть свіжістю, образи – яскраві і теплі, а лірична героїня – залюблена і красива жінка, яка і бачить світ довкола, і спілкується з ним лише серцем. «Жіноча, сумна, із сльозинкою в душі лірика» – так відгукуються про поезію Наталії Данилюк члени інтернетівського «Поетичного клубу».
     Поетеса – учасниця багатьох творчих зустрічей, імпрез, презентацій.
    За традицією літературне свято розпочав молитвою отець Роман Наритник.
 
    Саму ж зустріч у світлиці бібліотеки цікавим діалогом про невмируще українське слово, цінність Книги у житті людини розпочали ініціатори організації творчого вечора, ведучі цього чудового дійства, вчителі української мови та літератури селища Перегінське Дана Слюсаренко та Світлана Депутат.
     Затаївши подих, слухали присутні на поетичному святі виступ авторки поетичних збірок «Та жінка, що навпроти у вікні» та «Кульбабова віхола» Наталії Данилюк. Поетеса прочитала вірші інтимної та пейзажної лірики, а також свою улюблену поезію – «У мами моєї».
    Багато теплих і щирих слів сказав на адресу Наталії Данилюк завідувач відділу новин обласної газети «Галичина», літературний критик і «хрещений батько» поетичного слова авторки Ігор Лазоришин. Він, зокрема, зауважив, що на поетичному Прикарпатті з’явилося нове ім’я – абсолютно професійне і з великою перспективою. «Дивом з над Радови» назвав кореспондент авторку незбагненних поетичних творів, і додав, що дві поетичні збірки надзвичайно гармонійно доповнюють одна одну. На завершення виступу пан Ігор сказав, що поезія Наталії Данилюк – це довершений образ її величності Жінки в різних її іпостасях.
     З захопленням про поезію Наталії Данилюк говорив і член літературної студії «Бистрінь» Олександр Бокатюк. У своєму виступі він зазначив, що така поезія зворушує, дивує і, мабуть, буде дивувати ще довго-довго, бо її «поезія надто вродлива, з витонченим пером».
     Надзвичайно гармонійним доповненням до загального «портрету» поетеси стала пісня на слова вірша авторки «Мамина весна», яку виконали учні 9 та 10 класів Перегінської ЗОШ № 1 Данислава Куцулим, Уляна Христук, Марія Мельник та Вікторія Куцулим. У їх виконанні також прозвучали вірші «Мамина любов», «Прощання з осенню», «Донечці» та інші.
    Завітала на презентацію-зустріч поетеса, авторка дитячих казок Віталія Савченко з Івано-Франківська, яка щиро дякувала Наталії Данилюк – жінці, матері трьох дітей, прекрасній дружині за соковиту, неповторну поезію.
     Теплі відгуки на адресу нашої землячки прозвучали з уст поета, прозаїка, краєзнавця, члена Національної спілки письменників України Любомира Михайліва. Він назвав Наталію Данилюк «людиною в поезії від Бога». А ще письменник наголосив, що найважливішою для кожної творчої людини є підтримка та об’єктивна і справедлива оцінка її творчості. Долучилася до вдячних слів на адресу Наталії Данилюк Оксана Лесюк. Поетеса і краєзнавець з захопленням цитувала вірші, зробила глибокий аналіз її творчості.
     «Наталю, від усього серця бажаю, щоб тебе ніколи не покидала дитинна щира наївність та казковість образів», – сказала у своєму виступі поетеса з Каменя Леся Шмигельська-Варварук.
    Прекрасним доповненням до мистецького дійства були українські пісні у виконанні учасниці багатьох пісенних фестивалів та конкурсів Мар’яни Мельник.
     На завершення зустрічі зі словами подяки та побажаннями творчих успіхів до поетеси звернулися Галина Василів – завідувачка міською бібліотекою селища Перегінське, бібліотекар шкільної бібліотеки Перегінської ЗОШ №1 Орина Абрам.
     Заступник директора Рожнятівської ЦБС по роботі з дітьми Галина Курташ наголосила, що добірна, вишукана і щедра поезія Наталії Данилюк вартує вдумливого читання, осмислення і переживання та подарувала авторці добірку бібліотечних видань: «Рожнятівщина в іменах», «Як правда вічний наш Тарас: пам’ятники Тарасу Шевченку на Рожнятівщині» та інформаційну довідку «Гортає доля сторінками дні: Наталія Данилюк – поетеса з Перегінського».
     В «електронній світовій шухляді» лежить ще багато віршів поетеси з Перегінського Наталії Данилюк і вони чекають чистих книжкових аркушів.
Як павутиння бабиного літа,
Літає віхола кульбабова в повітрі
Прекрасних слів, що виплекані з літер:
Пейзажна лірика – відтінків всіх палітра.
Там кожен образ, наче з шовко-ниток,
Мов насінини-парашутики всі вірші –
Лишають в серці кожному відбиток,
В себе закохують щоразу, ніби вперше.
Вікно тієї жінки, що навпроти -
У світ поезії відчинене віддавна.
Лети ж бо, віхоло кульбабова, як ноти:
Твоя мелодія душі легка і славна!
Роман Бойчук
Категорія: Події | Переглядів: 2122 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ