Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2011 » Липень » 7 » Навчальна поїздка до Польщі
17:14
Навчальна поїздка до Польщі
    
    Навчальна поїздка до Польщі З 26 червня по 1 липня 2011 року Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та програма «Бібліоміст» організувала навчальну поїздку до Польщі, в якій взяли участь переможці 2-го етапу конкурсу проектів розвитку місцевих громад у рамках ініціативи «Лідер бібліотечної справи»
     Для участі в поїздці були запрошені бібліотекарі з цілої України.
     Рожнятівщину в делегації представляла директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, Заслужений працівник культури України Рибчак Марія – автор та розробник власного інноваційного проекту «Вчимося разом і демонструємо свої можливості».
 
     Під час навчальної поїздки бібліотекарі ознайомилися з Програмою розвитку бібліотек Польщі, провели зустрічі в офісі Фундації розвитку інформаційного суспільства, здійснили візити до польських бібліотек (м. Варшава, Ільза, Величка) зустрілися з представниками Асоціації польських бібліотекарів. В ході візиту було розглянуто тему: «Співробітництво та партнерство бібліотеки з іншими місцевими закладами культури».
    Особливе враження справило на українських бібліотекарів знайомство з сучасним комп’ютеризованим закладом культури «Медіатека Старт-Мета» м. Варшава.
    
 
     Особлива увага приділяється в бібліотеках Польщі дитячому читанню. Цікавим та корисним було ознайомлення з впровадженням загальнопольського проекту «Ціла Польща читає дітям». Маленькі бібліотеки реалізують в життя проекти «Традиція – душа народу», «Читання залишиться в серці». Вразили польські бібліотеки арсеналом сучасних засобів безпечного оцифровування документів, зручними безбар’єрними доступами до книгозбірень для людей з обмеженими фізичними можливостями.
    
     Українські бібліотекарі-експерти ділилися особистим досвідом з польськими колегами, взяли участь в обговореннях та презентаціях щодо трансформації ролі бібліотеки і репертуару бібліотечних послуг з використанням нових технологій і нових медіа.
     Запам’яталося тепле дружнє спілкування без мовного бар’єру з польськими колегами, де йшлося про наболілі проблеми, плани, переваги та недоліки традиційних послуг в публічних бібліотеках та шляхи співпраці між бібліотеками та місцевими громадами.
     Милували око візитерів до Польщі історичні архітектурні пам’ятки польських міст Варшави та Кракова, принади затишних площ та вулиць, численних кав’ярень, парків та скверів.
     До побачення, Польща, така близька і далека.
   

Категорія: Події | Переглядів: 1272 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ