Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Лютий » 19 » Небесна сотня на сторожі Гідності
18:56
Небесна сотня на сторожі Гідності

     19 лютого 2016 року на центральній площі селища Рожнятів біля пам’ятника  Героям Небесної сотні та загиблим воїнам АТО відбулася година-реквієм «Небесна сотня на сторожі Гідності» з нагоди ІІ роковин розстрілу на Майдані за участі людей, які за правду і справедливість стояли на Майдані, представників місцевої влади, працівників установ, закладів та організацій, громадсько-політичних діячів, педагогів і учнівської молоді та представників громад району. Працівники районної бібліотеки на чолі з директором, заслуженим працівником культури України Марією Василівною Рибчак вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні. 

     Отець-декан Василь Пастух відправив панахиду за Героями Небесної сотні. Учні Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. запалили червоні лампадки і розклали їх навколо пам’ятника у вигляді серця. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв, які стали в ряди Небесної сотні.
     Учасники Революції Гідності згадували, як вкінці 2013 року, з надією на краще майбуття України, люди зібралися на Майдані Незалежності, але, через жорстокі злочини проти народу, мирна акція протесту блискавично і згуртовано обросла барикадами. Майдан був живим процесом, який став початком нової України, який розкрив народ небаченого рівня самоорганізації та солідарності. 
     По щоці котилася поодинока сльоза, коли звучала пісня «Мамочко, вибач за чорну хустину» у надзвичайно проникливому виконанні викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Руслани Іванишин.
     Учні Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом педагога Іванни Володимирівни Чеховської підготували тематичний блок з віршами і патріотичними піснями до других роковин розстрілів на Майдані.

      Після Майдану наш народ продовжує боротьбу за волю, цілісність і єдність України у неоголошеній війні на східних кордонах нашої держави, а коли приходить втома і відчай, коли біль війни стає нестерпним, то щира молитва і безмежна любов до рідної землі дають сили знову йти до Перемоги. 
      Герої не вмирають! Пам’ять про них живе у серцях українців! Нехай подвиг і пам’ять всіх невинно убитих Героїв згуртує нас, живих, дасть нам силу і волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на рідній землі. 

Категорія: Події | Переглядів: 675 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ