Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Серпень » 24 » Незалежній Україні – 25!
15:38
Незалежній Україні – 25!

     23 серпня 2016 року Рожнятівщина відзначила День Прапора України. Всюди майоріли синьо-жовті знамена і милували око різнобарвні вишиванки. Учнівська молодь з ближніх сіл урочистою ходою пронесла до Рожнятова великі синьо-жовті полотнища і на центральній площі селища відбулося урочисте святкування.

    

     Після урочистої частини у районній бібліотеці відбулася святкова зустріч з нагоди відзначення Дня Прапора та 25-річчя Незалежності України «Незалежній Україні – 25!». 
     Розпочалася зустріч Державним Гімном. Отець-декан Василь Пастух та отець Роман Наритник виголосили молитву за мир і єдність. «Україна вже зайняла своє належне місце у нашому серці і ми маємо любити її попри все, адже матір не вибирають, її люблять і поважають» – зазначив отець-декан Василь і привітав присутніх із ювілеєм нашої держави. Отець Роман наголосив, що ми маємо бути єдині і спільною працею і молитвою докласти всіх зусиль, щоби побудувати таку державу, яку хочемо мати. 

     25 років тому наша країна отримала статус – Незалежна держава. Вік нібито і невеликий, але скільки всього сталося за ці роки…Найстрашнішими стали події зими 2013 та 2014 років, які і сьогодні продовжуються війною на Сході нашої країни. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих Героїв, що стали «Небесною Сотнею», тих, що полягли у зоні АТО, всіх тих, хто віддав своє життя у боротьбі за свободу. Саме вони накреслили шлях до незалежності. На величі їх вчинків і духу плекають нових героїв, нових захисників української нації, захисників незалежної України. 
     До незалежності Україна йшла довгим і тернистим шляхом, але прагнення волі завжди було в серці українців. По-особливому звучали в цей день патріотичні і повстанські пісні, в яких передано любов до рідної землі і гордість за українців, оспівано мужність та відвагу захисників незалежності і борців за волю. Народний аматорський хоровий колектив Союзу Українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Ірина Русин), викладач Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірина Русин та гурт «Сусіди» (кер. Володимир Іленяк) прекрасним виконанням українських пісень у святковий день сплели пісенний вінок, яким заквітчали Україну в її ювілей.

    

      Дуже емоційним і проникливим був виступ начальника відділу у справах дітей Віталії Попович, яка в кількох словах передала безмежну любов до рідної землі і гордість за наш народ. Вона завжди живе з Україною у серці, з вірою у краще майбуття, зі щирою молитвою на устах, а також пише прекрасні патріотичні вірші. 

      Директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак привітала всіх з Днем Прапора та 25-річчям Незалежності України та побажала миру, злагоди, благополуччя і добробуту кожній українській родині. Вона також зазначила, що сьогодні в бібліотечній світлиці панувала тепла атмосфера і ми відзначили ювілей нашої держави в дружному родинному колі.

      На завершення отець Роман привітав з прекрасним святом нашої держави і благословив всіх присутніх.

      Україна століттями відкривалася в неймовірному потязі до сонця, до щастя, до волі. Наш народ стійкий та непереможний. У найскрутніші часи, в пору воєн та злиднів, він завжди об’єднувався задля шляхетної мети — відстояти рідну землю, зберегти незалежність України, не віддати її ворогам, зберегти надбання нашої історії та культури. 

Дорогі українці!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення Дня Прапора та 25-річчя Незалежності України! Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням єдності та порозуміння, а Ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього. Нехай Господь дарує кожному сили і наснаги, радості і добра, перемог і здобутків, а нашій державі – миру, добробуту і благополуччя.

Категорія: Події | Переглядів: 654 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ