Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2022 » Грудень » 14 » Незмінним залишається одне – найглибша повага до ліквідаторів!
13:27
Незмінним залишається одне – найглибша повага до ліквідаторів!

       14 грудня 2022 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбулася зустріч з нагоди відзначення Дня ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС «Незмінним залишається одне – найглибша повага до ліквідаторів!». В Україні саме 14 грудня традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року. Цього грудневого дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль зупинив всепланетну катастрофу. В цей день ми зібралися, щоб ще раз сказати слова подяки кожному з ліквідаторів, щоби вони завжди відчували цю заслужену ними вдячність.



      Розпочав нашу зустріч молитвою отець Богдан Головчак. Отець Богдан поділився спогадами про свого дідуся, який також був у Чорнобилі, та побажав ліквідаторам здоров’я, миру і Божої опіки.


   


      Пам’ятаймо про самопожертву ліквідаторів аварії, які пройшли через усі кола радіаційного пекла. Багато з цих людей не дожили до сьогоднішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. Сьогодні війна котиться українськими містами і селами, Україна воює за існування нас, як нації, і кращі сини і доньки віддають свої життя у боротьбі за рідну землю. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України, всіх ліквідаторів, які віддали життя за життя мільйонів людей, всіх жертв Чорнобиля.


   


      Своїх героїв треба знати, шанувати і пам’ятати. Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. Якщо народ пам’ятає уроки своєї історії, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє. Безмежна шана усім, хто пішов у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті та розширення масштабів катастрофи. Присутні переглянули відеосюжет ««Незмінним залишається одне – найглибша повага до ліквідаторів!», героями якого є наші земляки.


   


    Голова Рожнятівської спілки «Чорнобиль» Іван Павлович Дженджера зазначив, що величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії, серед яких і жителі нашої громади, побажав всім здоров’я і миру.



     Привітав ліквідаторів з Днем вшанування їхнього подвигу заступник голови Рожнятівської селищної ради Василь Степанович Мацевко та побажав всім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя.

 

    Прозвучали пісні «В нашому серці», «Оберіг» у виконанні художнього керівника Народного дому смт Рожнятів Ірини Феняк, пісні «Україна», «Родина» у виконанні учня Рожнятівської дитячої школи мистецтв Арсена Семкулича  (викладач Ірина Яремчук).


   


     Минуло 36 років з часу катастофи… Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха. 
Ми зараз переживаємо нелегкі часи, але Україна була, є і буде! Ми сильні, бо згуртовані! Ми незламні, бо об’єднані спільною метою – перемогою! Хай запанує мир на нашій землі! Нехай над Україною буде світле, чисте і мирне небо!


 

 

         

Категорія: Події | Переглядів: 199 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ