Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Травень » 31 » Оглядова екскурсія вулицями Львова
15:40
Оглядова екскурсія вулицями Львова

     Гарного сонячного недільного дня 29 травня 2016 року директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак разом з колективом управління Державного казначейства у Рожнятівському районі на чолі з начальником Ольгою Миколаївною Дмитришак та дітьми казначеїв побували у місті Лева і здійснили оглядову екскурсію вулицями середньовічного міста, відомою площею Ринок, проспектами і вулицями, які дихають історією. Цікаво було побачити найголовніші пам’ятки Львова. Маршрут проходив біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, драматичного театру ім. Марії Заньковецької, Вірменського кварталу, Домініканського собору та Бернардинського собору. 

      Національний музей у Львові ім. А. Шептицького – одна з найвизначніших пам’яток вітчизняної культури і мистецтв. Предметом особливої гордості є найбільша й найповніша в Україні колекція середньовічного українського сакрального мистецтва XII-XVIII століть. Це ікони, скульптура, рукописи і стародруки, декоративна різьба, металопластика та гаптовані церковні тканини. Найбільш багатогранно у зібраній колекції музею представлена ікона XIV-XVIII ст., здебільшого з теренів Західної України. Тут знаходиться Євангеліє із церкви села Сваричів нашого району. Особливе місце займають шедеври відомих на весь світ митців І. Пінзеля, О. Новаківського, А. Монастирського, І. Труша.
      Центром політичного, громадського, культурного і торгового життя міста на протязі 500 років, серцем Львова, історичним початком європеїзації України є Площа Ринок. Центральна площа є характерним явищем середньовічної архітектури центральноєвропейських міст на протязі ХІV-ХІХ ст. На Площі Ринок знаходиться міська ратуша, де працювала і працює міська рада. Тут проходили міжнародні зустрічі, сюди приїжджали Петро І, багато польських і шведських королів. Тут також знаходяться такі історичні пам’ятки: Львівський історичний музей («Чорна кам’яниця») – один із найстаріших музеїв України (заснований у 1893 році), експозиція якого знайомить з історією міста Львова та галицьких земель від найдавніших часів до наших днів; Палац Корнякта з «Італійським двориком» та «королівськими залами»; музей меблів і порцеляни (колишній палац Любомирських), який є філією Музею етнографії та художнього промислу – одного із найстаріших етнографічних музеїв Європи; аптека-музей «Під чорним орлом» – найстаріша з існуючих аптек Львова, перетворена на єдиний в Україні музей, де можна оглянути старовинне аптекарське обладнання і зільники, якими користувалися середньовічні аптекарі.
      Неповторна Площа Ринок у її сучасному вигляді – це нашарування архітектурних ідей багатьох творців і багатьох століть. Тут від усіх будівель віє спокоєм, впевненістю, оптимізмом і людяністю епохи європейського Ренесансу, який творився на протязі тисячоліть. Майже всі будинки тут і до сьогодні використовуються за своїм основним призначенням – в них мешкають львів’яни. 
      Саме в цей час у Львові проходив культурний фестиваль «Дні Америки у Львові». На площі перед театром опери і балету було встановлено сцену, де пройшли концерти американської і української музики, конкурси на знання англійської мови, та відкрито вуличний ярмарок. Тут презентували американські фільми, музику, освіту, мистецтво, бізнес та програми Посольства США в Україні. 
      Не можна уявити Львів без кави. Історія кави по-львівськи розпочалася ще за австрійської доби кінця ХVІІІ століття, коли у місті почали де-не-де з’являтись цукерні та кав’ярні. Там заможні мешканці міста могли скуштувати і насолодитися цим чорним напоєм та приєднатись до ритуалу з історією понад 500 років. З часу своєї появи, кава ставала все популярнішою у різних колах суспільства, і дуже скоро увесь Львів наповнився ароматом кави. 
      Філіжанка кави – це не лише горнятко гарячого запашного напою, а й дух самого Старого Львова, його душа і гордість, історія та віковічні традиції. Львів називають містом з ароматом кави, адже легендарні кав’ярні і нині ваблять гостей чарівним напоєм.
      Місто Лева зберігає багато таємниць і загадок. Якщо бажаєте розгадати їх – відправляйтеся в захоплюючі екскурсії вулицями Львова і привезете море позитивних емоцій і незабутніх вражень. 

Категорія: Події | Переглядів: 710 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ