Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Вересень » 29 » Осіння забава
13:53
Осіння забава

Серце лине шляхами небесними:
Між зірками з тобою в танці я.
З падолистом кружляє десь «Besame…» –
Неповторна осіння грація

Ярослав Ткачівський

      Погожого осіннього дня 28 вересня 2017 року у фойє Рожнятівського НД відбулося прекрасне святкове дійство «Осіння забава». Працівники районної бібліотеки спільно з територіальним центром обслуговування населення, за підтримки відділу культури, провели вечір-вшанування людей поважного віку і ветеранів. 

    

        

    

      Розпочалася зустріч концертною програмою муніципального духового оркестру Рожнятівського районного Народного дому (кер. Любомир Грицак).

    

     З вітальним словом до поважного товариства звернулися голова районної ради Василь Ярославович Рибчак, селищний голова селища Рожнятів Василь Степанович Мацевко та начальник Державної казначейської служби в Рожнятівському районі, керівник Рожнятівського РК профспілки працівників державних установ Ольга Миколаївна Дмитришак. Ольга Миколаївна вручила подяки організаторам святкового дійства директору територіального центру обслуговування населення Мар’яну Мар’яновичу Бардяку та директору Рожнятівської ЦБС, заслуженому працівнику культури України Марії Василівні Рибчак. 

      Директор територіального центру обслуговування населення Мар’ян Бардяк і його заступник Леся Абрам побажали людям поважного віку і ветеранам міцного здоров’я, оптимізму, гармонії в душі та вручили грамоти активістам громадського життя району. 

      Поважне товариство покружляло в ритмі воістино вічної мелодії його величності вальсу у виконанні  муніципального духового оркестру Рожнятівського НД (кер. Любомир Грицак). Перші пари, спочатку несміливо, а потім упевненіше, з’являлися на танцювальному майданчику, кружляючи пара за парою. 

    

    

    

      Осіння пора багата на святкування, тому в цей день відзначили також Рік УПА і 75-у річницю з часу заснування УПА. У нинішньому часі повстанці оживають у народних переказах, легендах, оповідках, а також у повстанських піснях, де оспівано подвиги вояків УПА, їхню мужність, бойовий дух, силу волі, непохитну віру і патріотизм. Прозвучали повстанські пісні «Чорний ліс», «Заспівав у лісі соловей» у виконанні вокального народного аматорського гурту «Сусіди» (кер. Володимир Ілиняк), «Десь там на Волині», «Ой, у лісі на полянці» у виконанні хорового колективу «Золотий вік» села Нижній Струтин (кер. Євдокія Дідоха, муз.кер. Євген Сташків).  

    

     Найкращі слова побажань звучали для бібліотекарів, педагогів і ветеранів освітянської ниви та музикантів з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, Дня працівників освіти і Міжнародного дня музики. 
      У неперевершеному виконанні кращих вокалістів і колективів Рожнятівщини прозвучали пісні: «Зачекай, осінь», «Спомин про літо» народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Мелодія» (кер. Ірина Кравців); «Стежина добра», «Ангел», «Кохання золото» художній керівник Рожнятівського НД Мар’яна Мельник; «В зеленім саду», «Пахнуть вишні» народний аматорський хоровий колектив Союзу Українок (кер. Світлана Діденко, муз.кер. Наталія Сагайдак); «Гуцулка Ксеня» і в’язанка українських пісень хоровий колектив Союзу українок села Сваричів (кер. Ганна Рибчак, муз.кер. Михайло Турчин); «Чого дуб зелений», «Мала мати доню»  хоровий  колектив  Союзу  українок  села  Нижній  Струтин  (кер. Богдан Бобик); «Сирітка» учасниця народного фольклорного колективу «Бойківчанка» с. Лецівка Євдокія Шумей; «Файна я си файна», «Старію, старію» фольклорний колектив «Надвечір’я» с. Сваричів (кер. Василь Яцків, муз.кер. Світлана Рибчак). 

        

     

     

     Прекрасні мелодії виконав зразковий аматорський оркестр народних інструментів «Дивограй» (кер. Михайло Турчин), а хореографічний колектив «Мрія» Рожнятівського будинку  дитячої та юнацької творчості (кер. Уляна Дяків) подарував присутнім танець. Українські пісні і чудові мелодії подарував дует у складі маестро-скрипаля, директора Рожнятівського НД Ігоря Тринчука та музиканта, композитора, викладача Брошнів-Осадської дитячої школи мистецтв ім. Володимира Івасюка Олександра Левицького.

        

      На завершення ґазда і ґаздиня «Осінньої забави» Мар’ян Бардяк і Леся Абрам вручили дипломи кращій танцівниці вечора Дарії Яремчук з Сваричева і кращому танцівнику Юрію Хімію з Брошнева-Осади.

      Начальник відділу культури Володимир Феліксович Борович подякував людям поважного і мудрого віку за їхній оптимізм, запал і невичерпну енергію, за активну участь у громадському житті нашого району і побажав здоров’я та всіх благ.
      На одному диханні пройшла «Осіння забава». В цей день воєдино сплелися величні осінні свята. Поважне товариство разом з організаторами свята вшанували людей поважного віку, ветеранів, воїнів УПА; привітали з професійними святами педагогів, музикантів, бібліотекарів; поспівали українських пісень разом з кращими вокалістами і колективами Рожнятівщини; покружляли на танцмайданчику та отримали заряд позитиву і хорошого настрою.

Категорія: Події | Переглядів: 1434 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ