Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Травень » 8 » Пам’ять і примирення. Перемога в серцях поколінь
14:38
Пам’ять і примирення. Перемога в серцях поколінь

     8 травня 2015 року біля пам'ятника загиблим воїнам відбулась загальна панахида за полеглими у Другій світовій війні. По закінченню, у світлиці районної бібліотеки відбулися урочистості з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні та Дня пам’яті і примирення. 

    

     Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які нагадують про масштабну війну, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії Перемоги. Травень того незабутнього 45-го був напрочуд теплим і сонячним. Ніби сама природа своїм таємним єством відчувала радість довгоочікуваного визволення. Це була радість зі сльозами на очах.
     Дорогою ціною заплатив український народ за участь у війні 1939-1945 рр., але ніколи не щезне в  людській пам'яті великий подвиг героїв-ветеранів. Цей травневий день залишиться для нас завжди затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління  перед ветеранами війни, які пройшли через чорнило битв. На жаль все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина. 
     Серед тих, хто йшов дорогами війни, були і жителі Рожнятівщини. Вони повернулися до рідних домівок. 70-ту річницю Перемоги святкують ветерани Бодаро Ефрем Федорович, Возняк Степан Петрович, Федів Олексій Михайлович, Іваник Дмитро Ілліч, Феофаніду Ніна Іванівна, Стоя Олексій Федорович (смт. Брошнів-Осада); Король Дмитро Дмитрович, Кузь Микола Дмитрович (смт. Перегінське); Самійло Михайло Дмитрович, Мельничук Павло Іванович (с. Спас); Морис Володимир Михайлович (с. Красне); Гринишин Володимир Федорович, Новиченко Василь Іванович, Марій Йосип Миколайович (с. Цінева); Юкіш Василь Павлович (с. Топільське); Гуць Степан Васильович (с. Іванівка); Дирів Іван Васильович, Стасів Іван Ількович (с. Ясеновець); Кулак Степан Онуфрійович, Луців Клим Степанович, Семків Ярослав Михайлович, Бобик Степан Михайлович, Раковецький Федір Миколайович (с. Нижній Струтин); Червак Іван Іванович (с. Ілемня); Романюк Олександр Маркович, Шлапак Омелян Петрович (смт. Рожнятів); Гараздій Микола Ілліч (с. Сваричів); Петриляк Роман Дем’янович (с. Ясень); Михайлів Костянтин Дмитрович (с. Князівське).

     Молитву за мир і спокій прочитав отець-декан Василь Пастух.  

     З нагоди 70-ї річниці Перемоги з великою шаною та словами привітань до ветеранів звернулися голова Рожнятівської РДА Ірина Богданівна Люклян, голова районної ради Назарій Іванович Іванів, голова районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Василь Петрович Ткачук, краєзнавець, збирач старожитностей, помічник-консультант Народного депутата ВРУ О. Ляшка Богдан Миколайович Бачкур та учень 11 класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. Борислав Пилип’юк.

     

     Олександр Довженко, як ніхто інший, сміливо й реалістично передав жахи війни та героїзм українського народу в боротьбі з фашизмом. Присутні зі щемом у серці і сльозами на очах слухали уривок із його кіноповісті «Україна в огні».
     Прозвучали пісні у виконанні народного аматорського хорового колективу Союзу Українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Ірина Русин); цьогорічного переможця обласного фестивалю «Водограй» Маріани Павлів, вихованців Рожнятівської дитячої школи мистецтв Мар’яни Гутак та Іванни Курч.

Шановні ветерани! Щиро вітаємо Вас із Днем Перемоги!
Низько вклоняємося Вашій мужності і Вашому подвигу!
Здоров'я Вам, щастя людського, добра, миру і злагоди!

Категорія: Події | Переглядів: 1133 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ