Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Січень » 30 » "Пам'яті героїв Крут"
11:39
"Пам'яті героїв Крут"
     29 січня Україна вшановувала 95-ту річницю бою під Крутами. В світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки було проведено урок-реквієм «Пам’яті героїв Крут», організований відділом у справах сім’ї молоді та спорту РДА.
     Берестечко, Лисоня, Крути… Все це трагічні сторінки нашої історії. Бій під Крутами займає серед них особливе місце. На жорстокий бій із ворогом стали юнаки, які ніколи в руках не тримали зброї, це були студенти Київського університету Святого Володимира та учні гімназії імені Кирило-Мефодіївського братства. Їх було біля 300, юнаків, які свідомо віддали своє життя за національну ідею української державності, героїв, чий подвиг вражає сьогодні у саме серце.
     До участі у проведенні уроку-реквієму долучилися учні Нижньострутинської ЗОШ, та пластуни із с. Цінева. Вони зуміли передати глядачам весь жах бою під Крутами та ідею національності, що жила в серцях юних героїв України.
     Пісні у виконанні Адріани Лахманець, Наталі Сеничак та Руслани Іванишин доповнювали композицію заходу. Не залишила нікого байдужим мелодія скрипки Дмитрика Паламара.
     Вражала господарів та організаторів свята небайдужість молоді району. На захід зібралася велика кількість обдарованої та талановитої молоді нашого краю, представників владних структур району і просто небайдужих людей, які з відкритим серцем та душею прийшли на свято.
     Своїми думками про бій під Крутами поділилися голова районної ради Назарій Іванович Іванів, заступник голови районної ради Віктор Михайлович Тріщ, селищний голова Рожнятова Василь Степанович Мацевко та голова районного осередку Всеукраїнського товариства репресованих та політв’язнів Ярослав Юрійович Вишневський.
     По закінченні уроку-реквієму було підведено підсумки конкурсу творчих робіт, організованого відділом у справах сім’ї, молоді та спорту спільно із відділом освіти РДА на тему «Герої Крут – ваш подвиг не забути». Конкурс оголошений у 2 номінаціях: малюнок, плакат, мистецька композиція, зроблена власними руками та твір-есе, в якому учні повинні були викласти на папері свої думки щодо тих трагічних подій.
     Переможців конкурсу нагороджено цінними подарунками та грамотами.
     Усі учасники конкурсу отримали подяки.
     Директор Рожнятівської ЦБС, Заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак відзначила окремі роботи дітей і подарувала їм книги видані бібліотекою. Школи, які найактивніше взяли участь у конкурсі, отримали у фонд своїх шкільних бібліотек нову книгу поетеси Дарії Рихтицької.
 
Категорія: Події | Переглядів: 1389 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ