Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Листопад » 12 » Паперопластика Миколи Короля
12:30
Паперопластика Миколи Короля

     11 листопада 2014 року у Рожнятівській центральній районній бібліотеці відкрилась персональна виставка творчих робіт у техніці паперопластики «Образний світ Миколи Короля». Бібліотечна літературно-мистецька світлиця вже вкотре прийняла на себе благородну місію виставкової зали. На цей раз вона презентує краянам творчий доробок юного мешканця селища Перегінське Миколи Короля – вихованця гуртків «Модульне орігамі», «Моделювання іграшок-сувенірів» (керівник Черпак Д. Д.) та гуртка «Образотворче мистецтво» (керівник Візнович Ю. В.) Рожнятівського будинку дитячої та юнацької творчості. 

     На відкриття виставки до світлиці завітали голова районної ради Назарій Іванович Іванів, голова Рожнятівської РДА Василь Ярославович Рибчак, начальник відділу освіти РДА Роман Романович Стоцький, директор Рожнятівського будинку дитячої та юнацької творчості Любов Дмитрівна Стрижак, викладачі та учні БДЮТ, запрошені, представники ЗМІ, чисельні гості та небайдужі краяни. 

           

     У своїх вітальних виступах представники влади бажали юному таланту процвітання, наполегливої праці над самовдосконаленням та багато нових звершень і перемог. На завершення до юного митця звернулася директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. Вона щиро побажала Миколці не зупинятись, йти вперед, розвивати свій талант і з великою приємністю виконала доручення від художника Миколи Качура – вручила цінний подарунок, який стане у пригоді талановитому юнакові.

     Миколка Король – надзвичайно здібний, комунікативний, спокійний та добрий юнак.
     Попри свою зайнятість під час навчання у школі, а навчається Микола зараз у 9 класі Перегінської ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів, у його житті є велике захоплення. Кожну вільну хвилиночку цей талановитий хлопчик бере до рук кольоровий папір, ножиці і створює неповторні паперові шедеври – різноманітні вироби-конструкції об’ємного орігамі. 

      Створення красивих фігурок з звичайного аркуша паперу, яким є японська техніка орігамі, заняття дуже цікаве і досить захоплююче. Однак сьогодні, все більше і більше викликає інтерес модульне або, як його ще називають, об'ємне орігамі, при якому фігурки складаються з численних дрібних деталей, так званих модулів.
     Вони можуть мати найрізноманітнішу форму. Модулі утримуються між собою за рахунок сили тертя, що дозволяє згинати фігуру. Таке 3D-орігамі стало широко поширеним не в одному тільки Китаї, але і в інших західних країнах. Прижилося воно і у нас.
     Це надзвичайно клопітка робота, яка вимагає терпіння і багато часу. Та наш маленький талант все це долає, бо дістав велику творчу і духовну підтримку від наставників, вчителів, однолітків і, звичайно, від своїх батьків. Саме це стимулює його до саморозвитку та реалізації власних творчих потреб. Все в його руках оживає і стає справжнім витвором мистецтва.
      З того часу, коли Микола змайстрував свого першого паперового лебедя, а це було коли він навчався у 5 класі, він вже має багато здобутків та перемог. За активність, творчий підхід до улюбленої справи, участь у різноманітних виставках, акціях, фестивалях Микола Король нагороджений грамотами та дипломами Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Рожнятівської районної державної адміністрації та районної ради, Рожнятівського будинку дитячої та юнацької творчості. Демонстрував свій талант Миколка і у Молодіжному Дитячому Центрі «Артек» (АР КРИМ), у ДПУДЦ «Молода Гвардія» (м. Одеса) та ін. 
      Вражає досить великий за об’ємом, як для такого юного таланту, творчий доробок Миколи Короля. У день відкриття його чи не першої такої великої персональної виставки, напевно, найбільше хвилювалися його батьки Надія Ярославівна та Богдан Леонович. Саме вони докладають багато сил, щоб талант їхньої дитини зростав, розвивався і дарував людям задоволення і приємні незабутні враження.
     Серед чудових різнобарвних авторських витворів відвідувачі мають нагоду побачити десятки неповторних модульних орігамі. Це і своєрідний макет величного сільського храму, і дзвіниці, що розмістилися на церковному подвір’ї; є тут і сільська хата, колодязь; дивляться на гостей бібліотечної виставкової зали своїми великими очима дивовижні ангелики, різні звірятка, прекрасні лебеді, казкові жар-птиці, а ще герої з мультиків – лунтики, покемони, інопланетяни. Є тут і гарні шкатулочки, вази з квітами, чарує дивовижею ваза з фруктами, підкова на щастя, а відкривається виставка українським синьо-жовтим прапором та Тризубом, образом Богородиці, що виконані також у техніці об’ємного орігамі. Знайшли тут своє місце і паперовий танк, ракета, гвинтокрил, машина, які готові хоч зараз захищати нашу Батьківщину.

     Шановні краяни, запрошуємо Вас у бібліотечну виставкову залу переглянути виставку творчих робіт у техніці паперопластики «Образний світ Миколи Короля», яка буде діяти до кінця 2014 року.

Категорія: Події | Переглядів: 1546 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ