Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Жовтень » 9 » Творча естафета «Воскресне волі дух і наша слава»  на Рожнятівщині
11:35
Творча естафета «Воскресне волі дух і наша слава»  на Рожнятівщині

     На Прикарпатті триває обласна творча естафета районів та міст «Воскресне волі дух і наша слава», присвячена 75-ій річниці створення УПА та Року УПА на Прикарпатті. Сонячного недільного дня 8 жовтня 2017 року Рожнятівщина урочисто приймала учасників обласної естафети.
      Під звуки урочистого маршу у виконанні муніципального духового оркестру Рожнятівського НД (кер. Любомир Грицак) зустрічали учасників естафети на центральній площі містечка Рожнятів. На зустріч з сусідами-калушанами завітали учасники ОУН-УПА, воїни АТО, представники місцевої влади і громад Рожнятівщини та учасники аматорського мистецтва. Чисельну делегацію з Калущини гостинно зустріли хлібом і сіллю, трембітами та цимбалами. 

     

       

      А далі, в Рожнятівському Народному домі, з благословення отця-капелана Івана Креховецького, відбувся урочистий момент передачі естафети від Калуського до Рожнятівського району за участю голови Калуської райдержадміністрації Наталії Бабій, заступника голови Сергія Дудинця, голови районної ради Михайла Срібняка, начальника відділу культури РДА Тетяни Молдавчук та голови Рожнятвської РДА Ірини Люклян, заступника голови Андрія Тринчука, голови Рожнятівської районної ради Василя Рибчака, заступника голови Олега Понайди, начальника відділу культури РДА Володимира Боровича. Після привітань дійство продовжилось покладанням квітів до пам’ятника Борцям за волю України та Героям Небесної Сотні. На урочистостях також були присутні поважні гості з Івано-Франківська: директор ОНМЦ Світлана Панько, завідувач відділу фольклору та етнографії Стефанія Капустинська та завідувач відділу культурно-просвітницької роботи Валентина Яковишин.

    

       Теплими оплесками вітали рожнятівці учасників аматорського мистецтва Калущини, які майстерно і талановито представили скарбницю культурно-мистецького надбання району, присвяченого історії УПА. У слові та пісні калушани змогли передати звитягу та нескорений патріотичний дух українських повстанців, які поклали своє життя на вівтар свободи і незалежності нашої держави.

    

    

       До організації зустрічі почесних гостей з Калуського району активно долучилися працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки. У фойє Народного дому організовано книжкову виставку «Воскресне волі дух і наша слава: до 75-річчя створення УПА».
       Творча естафета «Воскресне волі дух і наша слава» – обласний масштабний творчий проект, який дає змогу глибше пізнати славні сторінки з історії визвольного руху нашого краю.  Історична пам’ять, честь і звитяга воїнів УПА, які боролися і віддавали життя за вільну незалежну Україну, всенародна вдячність і сучасна героїка із продовженням героїчної боротьби у війні на Сході України – основні тези естафети. ЇЇ головним атрибутом є фотоальбом, у якому кожен район представляє документи, світлини, пов’язані із історією УПА. Згодом, по завершенню естафети, фотоальбом передадуть у Музей визвольних змагань Прикарпатського краю.

Категорія: Події | Переглядів: 1513 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ