Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2011 » Серпень » 5 » «Передати образ побаченого і пережитого тим, хто йде за нами…»
14:39
«Передати образ побаченого і пережитого тим, хто йде за нами…»
     4 серпня 2011року до бібліотечної світлиці завітало багато гостей на презентацію-екскурс «Передати образ побаченого і пережитого тим, хто йде за нами…» по історико-краєзнавчій книзі Омеляна Вишневського «На роздоріжжях минулого»: спогади на схилі літ – від першої особи, щоб ближче познайомитися з нашим земляком, уродженцем села Ясеновець, сторінку за сторінкою погортати його нову книгу і поринути у світ спогадів автора.
     У книзі Вишневський ділиться спогадами про пережите ним і побачене на життєвому шляху – від босоногого дитинства у селі на Прикарпатті до університетської кафедри. Книга видана у Дрогобичі в 2011 році.
    
     Мандрівка у світ минулого розпочалася з спогадів Омеляна Вишневського про бойківське село Ясеновець в далекі довоєнні роки, про родину автора, про культурне життя селян у той час. Діалог з автором допоміг усім присутнім відкрити для себе надзвичайний і безмежний талант Омеляна Вишневського, відчути ніжність і теплоту, коли він згадує про свою родину, помандрувати історією нашого краю та почути зі слів автора про події довоєнного, важких воєнних і післявоєнних часів.
     Про оригінальність бойківського одягу та колоритну вишивку, виробництво полотна і типову бойківську хату дуже цікаво розповіла присутнім завідуюча Цінівського історико-краєзнавчого музею Галина Василівна Якимович.
     Поділилися своїми враженнями і думками фольклорист, літературознавець, перекладач та культурний діяч Михайло Гуць, голова Дрогобицької організації Національної спілки композиторів України, музикознавець, голова конгресу української інтелігенції Дрогобиччини Володимир Грабовський та письменник, краєзнавець, член спілки письменників України Любомир Михайлів.
          
     Прекрасні музичні вітання подарували всім присутнім Союз Українок Рожнятова та родинний квартет Милівих з Іванівки.
 
     Господиня бібліотечної світлиці, Заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала автору за написання нової книги, побажала нових творчих доробків та зазначила, що ім’я Омеляна Вишневського займає почесне місце серед відомих людей нашого краю.
     Знайомство зблизька з життєвим і творчим шляхом Омеляна Вишневського було повчальним та пізнавальним. Спогади автора перепліталися зі спогадами гостей та запрошених і кожен з присутніх побував на роздоріжжях минулого.
Категорія: Події | Переглядів: 1196 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ