Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Березень » 6 » Підвищуємо свій професіоналізм
18:38
Підвищуємо свій професіоналізм
     6 березня 2012 року в читальному залі районної бібліотеки пройшов День професійного спілкування.
     Директор Рожнятіської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак ознайомила бібліотечних працівників централізованої системи з новими нормативними документами, що стосуються бібліотечної справи, розповіла про участь у заключному семінарі ініціативи «Лідер бібліотечної справи-ІІ», який проходив у Києві 27-28 лютого поточного року, а також повідомила радісну звістку про те, що Рожнятівська районна дитяча бібліотека та бібліотеки-філії сіл Липовиця, Суходіл, Луги, Грабів, Гриньків – переможці конкурсу проектів Міжнародного фонду «Відродження».
     Зокрема директор сказала, що в грудні 2011 року Антикризовою гуманітарною програмою Міжнародного фонду «Відродження» було оголошено конкурс проектів на тему «Поповнення фондів сільських бібліотек та активізація культурно-просвітницької роботи з дітьми та молоддю».
     Районна бібліотека для дітей разом із бібліотеками-філіями сіл Липовиця, Суходіл, Луги, Грабів, Гриньків розробили мережевий проект: піар-акцію «Мобімеді@тека іде до дітей гірських сіл»
     Із 780 отриманих Міжнародним фондом «Відродження» проектних пропозицій – 82 було підтримано. Серед них – проект Рожнятівських бібліотек. За рахунок отриманих коштів в сумі 10 тис. грн. бібліотеки 5-ти гірських сіл поповнять свої фонди новою літературою для дітей та юнацтва.
     «Участь у проекті РДБ та бібліотек віддалених гірських сіл активізує їхню діяльність по залученню дітей до читання, книжкові фонди поповняться сучасними виданнями друкованої та періодичної продукції, діти ознайомляться з новими інформаційними технологіями. Бібліотека гірського села стане «добрим місцем для людей»: місцем зустрічі та відпочинку дітей, їхніх батьків та педагогів. Місцем, де спільними зусиллями можна змінювати світ до кращого», – підкреслила Марія Рибчак.
     Під час Дня професійного спілкування майстер-клас по впровадженню інновацій в практику бібліотечної роботи показали колегам зав. бібліотекою с. Суходіл Орися Іллівна Ільків та зав. бібліотекою с. Луги Орися Василівна Попадинець. Вони спільно із завідуючою шкільною бібліотекою села Суходіл Кравець Марією Дмитрівною, учнями місцевих шкіл провели показовий захід – годину краєзнавства «Мандруємо плаєм карпатського краю». За допомогою мультимедійної презентації присутні не тільки почули, але і побачили красу гірських сіл Луги та Суходіл, дізнались багато цікавого про історію, культуру, традиції та народні промисли бойківських сіл. Для присутніх оформлено виставку народної вишивальниці села Суходіл Наталії Михайлівни Угрин (творчий доробок якої нараховує біля 500 вишитих робіт). Почули присутні і місцеву казку у виконанні малого казкаря учня 7-го класу с. Суходіл Олега Угрина, Глібко Інна прочитала легенду , записану від старожилів с. Луги, - «Скамяніла багачка», а учениця 6-го класу Лугівської ЗОШ І-ІІ ступенів Андріана Гусак з захопленням продекламувала вірш «Про рідне село». З цікавістю розглядали гості бібліотечної світлиці роботи різьбярів с. Луги Павла Вовка, Миколи Вовка, Ярослава Ковальчука та Миколи Попадинця.
     На завершення працівники центральної районної бібліотеки провели годину поезії «Жінка, її велич». Напередодні свята 8-го Березня присутні мали змогу під чарівну музику поринути у світ поетичного слова Ліни Костенко, Марії Матіос, Ганни Чубач, Максима Рильського, Лесі Українки, почути легенду «Як Бог створив жінку».
     Підсумовуючи День професійного спілкування, директор Марія Рибчак привітала всіх працівників Рожнятівської централізованої бібліотечної системи з святом весни – 8 Березня і побажала творчої наснаги, вдячних користувачів, поповнення фондів і здоров’я та родинного благополуччя.
Категорія: Події | Переглядів: 1576 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ