Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Грудень » 14 » Подвиг і самопожертва ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
14:13
Подвиг і самопожертва ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

     14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки зібралися ліквідатори на чолі з головою районної спілки «Чорнобиль» Іваном Дженджерою; отець-декан Василь Пастух; представники місцевої влади: голова районної ради Василь Рибчак та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина; начальник управління соціального захисту населення Богдан Мельник; голова районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Василь Ткачук; начальник відділу обслуговування населення Калуського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Ярослава Шнайдер; спеціаліст Рожнятівського районного бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Лакатир; працівники  відділу культури та бібліотекарі на годину вшанування  «Подвиг і самопожертва ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

     Отець-декан Василь Пастух розпочав зустріч молитвою і щирими словами вдячності ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які першими ринули в бій з невидимим ворогом та ціною свого здоров’я і життя, заступили нас від радіаційного лиха.

      Зараз Україна переживає важкі часи неоголошеної війни з агресором, яка забирає життя кращого цвіту української нації. Сьогодні бійці АТО стоять за Україну на її східних кордонах, а 31 рік тому ліквідатори стояли за весь світ. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять ліквідаторів, які пройшли усі кола радіаційного пекла ціною власного життя, та всіх людей, чиє життя обірвав смертоносний атом. 
     Побажали ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міцного здоров’я, невичерпної енергії, добробуту, благополуччя і шани вдячних поколінь голова районної спілки «Чорнобиль» Іван Павлович Дженджера, голова районної ради Василь Ярославович Рибчак та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина. 

      Прозвучали пісні у виконанні тріо «Талісман» (кер. Мар’яна Мельник), викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Русин та художнього керівника Рожнятівського районного НД  Мар’яни Мельник.

    

    Нехай завжди в серцях українців живе пам’ять про подвиг і самопожертву ліквідаторів та ніколи не згасає найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, долаючи наслідки страшної трагедії 20 століття, яка сталася 26 квітня 1986 року.

Категорія: Події | Переглядів: 673 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ