Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2023 » Березень » 21 » Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі: Лінині читання до Всесвітнього дня поезії
14:14
Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі: Лінині читання до Всесвітнього дня поезії

      21 березня 2023 року поціновувачі поетичного слова зібралися у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки на Лінині читання до Всесвітнього дня поезії «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Читали і надихалися!

        

      Ми, українці, є дуже поетичною нацією. Наша українська мова надзвичайно красива і мелодійна. Наша душа співуча. Ми дуже чуйні, емоційні, щирі, тому нам хочеться не просто говорити, нам хочеться говорити віршами. Сьогодні, у Всесвітній день поезії, ми говорили віршами Ліни Костенко, яка нещодавно зустріла 93-тю весну. Ми всі щиро надіємося, що весну перемоги для нашої України!
      Ліна Костенко – легендарна поетеса і прозаїк, живий класик. Вона була та залишається поетичним рупором України. Її без перебільшення називають символом гідності, незламності та волелюбності українського народу. Якось Іван Дзюба зауважив, що на небі української поезії зірка Ліни Костенко виділяється не лише особливою яскравістю, а й постійністю світла. 
     Читати поезії Ліни Костенко зібралися різні вікові категорії, адже її творами захоплюються і так часто люблять цитувати діти, молодь, дорослі і люди поважного віку. У цей день до Ліниних читань охоче долучилися Галина Курташ, Ніна Шищак, Ольга Юревич, Марія Михайлів, Віра Мацевко, Світлана Діденко, Людмила Майборода, Уляна Матіїв, Оксана Булат, Анета Боркович, Надія Боринець, Вікторія Сьомак, Галина Янків, Вікторія Урядко, Любов Бойчук, Ольга Шевченко, Ольга Джус, Макар Джус, Галина Ленів, Ольга Шпак, Наталія Лесюк, Ангеліна Дмитрів, Ірина Сем’янчук, Віталія Рибчак, Тетяна Руда, Лучана Руда.

        

        

        

         

        

        

        

       

    

     Начальник відділу культури Галина Курташ подякувала всім, хто у Всесвітній день поезії завітав до бібліотеки на зустріч з поетичним словом волелюбної української жінки, яка підкорила серця наші серця і зачепила струни душі. Вона звернулася до присутніх такими словами Ліни Костенко: «І хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе!», побажала якнайшвидшої перемоги Україні та мирного неба нам усім! 
Лінина поезія дуже гарно перепліталася з прекрасними мелодіями, які подарували присутнім учні та викладачі Рожнятівської дитячої школи мистецтв. Прозвучали пісні «Повій, вітре, на Вкраїну» у виконанні квартету скрипалів Рожнятівської ДШМ (викладач Світлана Рибчак), «Києве мій» у виконанні учениці 2 класу Рожнятівської ДШМ Евеліни Петрівник і викладача Надії Марущак, «Гуцулка Ксеня» у виконанні учня Рожнятівської ДШМ Мар’яна Гіля (викладач Любов Мазничка). На завершення прозвучала пісня «Розкажу тобі» на слова Ліни Костенко у виконанні тріо викладачів Рожнятівської ДШМ у складі Надії Марущак, Ірини Яремчук, Мар’яни Сагайдак.

    

     

      Учасники заходу гортали сторінки книг, декламували вірші, відкриваючи такий розмаїтий, щедро багатий світ Ліниного слова. Також мали можливість зануритися у безмежний океан чарівних звуків прекрасних мелодій, які так гарно виводили на різних музичних інструментах вправні дитячі руки під професійний супровід викладачів. В бібліотечній світлиці було атмосферно і творчо!

Категорія: Події | Переглядів: 214 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ