Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2022 » Жовтень » 3 » Працюємо для України, заради людей, для нашої перемоги: зустріч з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, Міжнародного дня музики
09:27
Працюємо для України, заради людей, для нашої перемоги: зустріч з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, Міжнародного дня музики

     30 вересня 2022 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбулася зустріч з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, Міжнародного дня музики і Дня вчителя «Працюємо для України, заради людей, для нашої перемоги!». Цього року своє професійне свято ми відзначаємо в часі війни. Дякуємо Богу за можливість зібратися разом!  

     Разом – ми сила! Ми обов’язково переможемо всіх ворогів, бо нас обороняють сильні, сміливі, мужні, відважні, незламні, найкращі люди нашої країни! Надійно і мужньо стоїть на обороні України наш колега викладач Рожнятівської дитячої школи мистецтв Василь Сагайдак. Наш захисник! Наша гордість! Дякуємо кожному захиснику і захисниці за тишу і спокій! За синє небо за вікном! За можливість жити у своїй хаті, працювати, ходити рідними стежками, обіймати своїх дітей! 

     

      Державний Гімн України  виконала учениця Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ілона Раковецька (клас викладача Тетяни Шлапак).

     Ніхто не хоче втрачати своє життя, але люди віддають найцінніше заради майбутніх поколінь українців. Вічна памʼять, шана і слава всім, хто віддав життя за нашу державу! Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх полеглих Героїв, всіх невинних жертв війни! Вшанували пам’ять своїх колег, яких сьогодні вже немає з нами, які відійшли у вічність!
      Тримаємося і працюємо в умовах нечуваного і могутнього протистояння народу України ницому ворогу. Кожен на своєму місці наближає перемогу! Війна перекреслила багато наших планів. Проте наші бібліотеки від перших днів ворожого нападу продовжують працювати, допомагають нашим захисникам в тилу, обслуговують малих, юних і дорослих користувачів, також користувачів з числа тимчасово переміщених осіб. Працювала в часі війни і відкривала учням шлях до творчого майбутнього Рожнятівська дитяча школа мистецтв. 

     

      Від початку вторгнення агресора в нашу країну Рожнятівська публічна бібліотека разом з філіями сіл Верхній Струтин, Нижній Струтин, Сваричів, Рівня, Слобода Рівнянська, Топільське, Камінь, Вербівка, Петранка спільно з Народними домами і клубами стали волонтерськими центрами, штабами допомоги, центрами психологічної підтримки. В закладах культури було організовано збір гуманітарної допомоги, збір коштів безпосередньо для підтримки ЗСУ, приготування їжі для воїнів, плетіння маскувальних сіток, проведено різні заходи, благодійні ярмарки, акції, концерти, вистави на підтримку ЗСУ, майстер-класи, патріотичні спортивні змагання, велопробіги. Проводилися акції «Садимо сади перемоги». Працівники відділу культури Рожнятівської селищної ради постійно проводили благодійні концерти «Тримаємо стрій на мистецькому фронті» при вході на ринок в Рожнятові.
     Готуючи смаколики для наших захисників, ми  всі працювали з великим задоволенням, вкладали у свою працю велику любов, щиру молитву і незламну  віру в швидку перемогу! Коли ми допомагаємо нашій армії в тилу, то нам спокійніше на душі, ми менше думаємо про погане і робимо добру справу.
    До роботи закладів культури нового формату у Рожнятівській громаді адаптувалось, здається, все: перше, що помічаєш, ввійшовши в приміщення Народного дому – дискотечний зал, який відтепер є територією плетіння маскувальних сіток. Працівники культури вже добре знають цю справу і працюють злагоджено: хтось ріже тканину на смужки, а хтось вплітає в сітку.
    Також допомагали продуктами, одягом, засобами гігієни, посудом, постільною білизною, книжками жителям тимчасово окупованих територій, переселенцям. Організовано збір українських книжок для дітей і дорослих, які змушені були виїхати з України до Польщі, та передано у Rotary Klub Warszawa Konstancin, який опікується нашими громадянами.
        Голова Рожнятівської селищної ради Василь Ярославович Рибчак, заступник голови Василь Степанович Мацевко, начальник відділу культури Галина Михайлівна Курташ привітали з професійними святами працівників бібліотек і школи мистецтв та вручили грамоти з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, Міжнародного дня музики, Дня вчителя.

         

     


       Зі словами найкращих побажань звернулися до своїх колег директор Рожнятівської публічної бібліотеки Оксана Михайлівна Озаришин, директор Рожнятівської ДШМ Михайло Петрович Турчин.

     

      Прозвучали музичні твори «Запорізький марш» у виконанні учениці Рожнятівської дитячої школи мистецтв Анни-Марії Шлапак (клас викладача Василя Рибчака), «Я піду в далекі гори» у виконанні ансамблю піаністів Рожнятівської дитячої школи мистецтв у складі Марії Кравців, Анни Савчук (клас викладача Надії Марущак), «Веселі хлоп’ята» у виконанні квартету скрипалів Рожнятівської дитячої школи мистецтв (клас викладача Світлани Рибчак), пісні «Ясени» у виконанні учня Рожнятівської дитячої школи мистецтв Павла Дарвая (клас викладача Тетяни Мельник), «Україна» у виконанні учня Рожнятівської дитячої школи мистецтв Арсена Семкулича (клас викладача Ірини Яремчук), «Я бажаю» у виконанні художнього керівника Народного дому смт Рожнятів, викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Томків. 

    

     

      

      Нині настали нелегкі часи для нашої держави. І слово, і книга, і музика, і пісня також можуть стати потужною зброєю. Ми з Вами працюємо у сфері культури і саме ми маємо бути надійним тилом, маємо берегти наші культурні цінності і надбання, маємо підносити культуру на високий рівень. Нам важливо тримати стрій на мистецькому фронті та мати незламну віру в перемогу України!
                                                            Шановні колеги!
      Бажаємо всім міцного здоров’я, довголіття, цікавих відкриттів непрочитаних сторінок під мирним небом України! Щоб завжди були достаток, гармонія, натхнення і фантазія на втілення нових творчих  ідей! Хай українське слово, наша пісня і музика не замовкає і звучить гучніше всіх ворожих гармат!
     Хай буде мир на всій землі! Хай запанує мир в нашій рідній Україні! Живімо всі у мирі і злагоді! Бо з маленького миру в собі самому, в родині, на роботі, в державі – починається великий і благодатний мир на нашій планеті!

Переглядів: 346 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ