Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Травень » 12 » Презентація збірки сонетів «За день до весни» Любомира Михайліва
13:18
Презентація збірки сонетів «За день до весни» Любомира Михайліва

Несу свій хрест. І творю день новий,
З тривог сплітаю, наче із окрушин,
Мене мій біль, біль України душить,
Шепоче хтось: «Кріпися і живи!»

Мов риба, яка випливла на сушу,
Не проживу без віри і води,
Як добре, що окрилює завжди
Моя любов – мої і тіло, й душу.

Виходжу завжди вранці я із ночі,
Немов бійці вкраїнські із оточень,
З надією себе перемогти.

Бо що ми варті, як чотири стіни,
Оточать нас, немов уламки тіней,
Я хочу до людей щодня іти

Любомир Михайлів

      У травневу пору буяння весняних фарб і запашних квітів, пишної зелені і дзвінкого співу птахів, чистого зоряного неба вночі і ніжних світанків вранці, в прекрасну весняну пору, яка надихає на творчість, письменник, журналіст, краєзнавець Любомир Михайлів презентував у світлиці районної бібліотеки нову збірку сонетів «За день до весни». 

      За доброю традицією отець-декан Василь Пастух розпочав літературну зустріч молитвою. Працівники бібліотеки пройшлися життєвими і творчими стежками Любомира Львовича, зазначили, що він достойно прославляє бойківський край, невтомно трудиться на письменницькій ниві і дарує нам дозрілі, виплекані любов’ю і вигріті сонячним промінням літературні плоди, які охоче смакує читач та привітали з високою і достойною відзнакою творчого доробку – Івано-Франківською обласною премією імені Василя Стефаника, лауреатом якої у номінації «Поезія» став цього року пан Любомир.
      Творчість Любомира Михайліва разом з автором презентували його колеги по перу – учасники літературної студії «Горгани», яку він очолює. Ведучі свята поетеса, Член Національної спілки письменників України Леся Шмигельська та поетеса, учасник Івано-Франківського міжрегіонального поетичного клубу «Об’єднані словом» Наталія Данилюк пройшлися сторінками нової збірки. Учасники літературної студії «Горгани» Ольга Парадовська, Світлана Діденко, Володимир Кондур, Богдана Пілецька та Олег Бойко проникливо читали поезії Любомира Михайліва.

        

   

        В ході літературної зустрічі відбувся цікавий діалог між автором та поціновувачами його творчості. Любомир Львович розповів як пишеться сонет,  відповідав на запитання, читав власні поезії.
       Високо оцінили творчість письменника, сказали багато добрих слів  і найкращих побажань заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина та директор Камінської ЗОШ  I-II ступенів Надія Василівна Полицька. 

     

       Народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» (кер. Ірина Кравців) виконав пісню «Виший ми, мамо, сорочку» на слова Любомира Михайліва, пісню «Чом на тобі, клене» на слова Ольги Парадовської та інші патріотичні і ліричні пісні. 

      На завершення директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала всім, хто знайшов час і завітав на зустріч з поетичним словом Любомира Михайліва, побажала письменнику нових творчих досягнень і ще багато цікавих книг та прочитала сонет з нової збірки, який найбільше зачепив струни її душі.  
      Всі, хто долучився до літературної зустрічі, яка пройшла на одному диханні і створила у бібліотечній світлиці добру і світлу ауру, де панувало, захоплювало і підносило поетичне слово Михайліва, отримали в подарунок нову збірку сонетів з автографом і словами найкращих побажань від Любомира Львовича. 

Категорія: Події | Переглядів: 806 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ