Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Листопад » 19 » Презентація ювілейного сотого випуску всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» №1-2 2019 р.
19:39
Презентація ювілейного сотого випуску всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» №1-2 2019 р.

     Погожого осіннього дня у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки на літературно-мистецьку імпрезу зібралися поціновувачі художнього слова. 19 листопада 2019 року відбулася презентація ювілейного сотого випуску всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» №1-2  за  2019 рік. На сторінках цього часопису вирує любов і правда бурхливого сьогодення. Мудре слово кожного з авторів виграє на струнах людських сердець. 

     Молитвою і словом Божого Благословення літературну зустріч розпочав отець Дмитро Халус. 

      Ведуча заходу, завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Шищак представила гостей бібліотечної світлиці, коротко ознайомила з цікавими розділами презентованого журналу «Перевал» №1-2 за 2019 рік, а також зазначила, що різні за тематикою номери журналу «Перевал», які вийшли протягом 2014-2019 років є соковитими плодами плідної праці оновленого складу редакційної колегії на чолі з Ярославом Ткачівським.

      Головний редактор журналу «Перевал», поет-пісняр, сатирик і гуморист, прозаїк і журналіст, громадський діяч, лауреат багатьох літературних премій, заступник голови Національної спілки письменників України,  член Секретаріату та Правління НСПУ, заслужений працівник культури України Ярослав Ткачівський розповів про нелегкий шлях до друку ювілейного випуску журналу, який, долаючи всі негаразди і перешкоди, таки побачив світ і зараз мандрує до свого читача. Як говорив головний редактор журналу: «Наш «Перевал» – це парус літератури – нашої, української, який у моєму розумінні, таки є вітрилом сучасного письменства, письменницької творчості, рідної літератури – й водночас вітриною творчого набутку членів Національної спілки письменників України і молодих літераторів, яких Творець наділив іскрою Божою». Пан Ярослав прочитав свої патріотичні і ліричні вірші, подякував працівникам бібліотеки за прекрасне літературне свято та подарував для районної бібліотеки свої книги і ювілейний випуск журналу «Перевал». 

     Продовжив розмову про презентований випуск часопису письменник, журналіст, громадський діяч, літературний редактор журналу «Перевал» Іван Гаврилович. Пан Іван прочитав кілька своїх поезій та подякував бібліотекарям і всім присутнім за теплий прийом, щирі слова і любов до рідного українського слова.  

      Директор Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка, заслужений працівник культури України Людмила Бабій подякувала письменникам, які докладають максимум зусиль, щоби змістовний і надзвичайно цікавий журнал «Перевал» виходив у світ, за їхню активну позицію, ентузіазм, незгасаючу енергію, творчий порив і сильний запал. Пані Людмила також подякувала бібліотекарям, які несуть художнє слово до читача, презентують нові книги, цікаві журнали, організовують зустічі з письменниками, щоби створити затишок і гармонію між письменниками, бібліотекарями і читачами, зазначивши, що в Рожнятові саме так і є.

     У презентованому номері журналу надруковано твори наших земляків: в розділі «Незабутні» вміщено статтю про фотомитця Ярослава Коваля письменниці, просвітянки, краєзнавця, активної громадської діячки Любомири Василечко з с. Цінева, у розділі «Дебют у Перевалі» вміщено поезії члена літературного об’єднання «Горгани» Наталі Кривун з с. Ясень. Пані Наталя прочитала свої поезії.

      На ювілей журналу «Перевал», який зараз Прикарпаттям мандрує до свого читача, а сьогодні завернув на мальовничу Рожнятівщину, зі словами найкращих побажань завітали представники місцевої влади: заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина, заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда. 

      Високу оцінку плідній роботі редакційної колегії журналу «Перевал» під добрим керівництвом Ярослава Ткачівського дали колеги по перу голова літературного об’єднання «Горгани», письменник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч, голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, лауреат літературних премій ім. Василя Стефаника, ім. Ярослава Дорошенка, ім. Марійки Підгірянки та інших, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Михайлів; поетеса, бібліотекар, просвітянка, лауреат премій ім. Марійки Підгірянки, ім. Леся Мартовича, ім. Василя Стефаника, член Національної спілки письменників України Леся Шмигельська. 

    

      Начальник відділу культури РДА, член Національної спілки краєзнавців України Володимир Феліксович Борович подякував талановитим людям, які своєю плідною працею творять цей журнал, побажав письменникам впевнено крокувати до своєї мети, долаючи фінансові негаразди і всі перешкоди.

     Музичними дарунками привітала журнал «Перевал» з виходом ювілейного сотого випуску лауреат пісенних конкурсів і фестивалів Ірина Томків, у її неперевершеному виконанні прозвучали пісні «Моя Україна», «Листопад», «Я бажаю». 

     Усі бажаючі мали можливість придбати презентований ювілейний сотий випуск журналу «Перевал», а також книги Ярослава Ткачівського з автографом. 

     На завершення директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи Галина Михайлівна Курташ подякувала гостям з Івано-Франківська за прекрасні хвилини щирого і надзвичайно теплого спілкування, за величезну працю, безмежну душу і любляче серце, вкладені редакційною колегією журналу у кожен випуск часопису, та побажала журналу «Перевал» довголіття, процвітання, вдячних, відданих і щирих шанувальників мудрого слова. 

Категорія: Події | Переглядів: 994 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ