Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Презентація книги «Курінь УПА «Промінь» Степана Лесіва і Петра Ганцюка
16:13
Презентація книги «Курінь УПА «Промінь» Степана Лесіва і Петра Ганцюка

      Кожне історичне видання – це своєрідний місток, перекинутий через безодню часу. Той, хто зійде на нього, має змогу споглядати крізь роки розгорнуту панораму минувшини. А якщо події розгорталися на теренах рідного краю, якщо імена дійових осіб близькі люди – таке видання має особливу цінність. Саме таким є видання про історію формування і бойовий шлях військових відділів УПА на теренах Калуської округи ОУН краєзнавців-дослідників Степана Лесіва і Петра Ганцюка «Курінь УПА «Промінь».
       26 жовтня 2017 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася презентація даного видання за участі представників братства УПА, місцевої влади, депутатів районної ради, духовенства, краєзнавців, письменників, педагогів, бібліотекарів, користувачів бібліотеки та представників громад району. Підтримати авторів на презентацію завітали науковий працівник Історико-меморіального музею Степана Бандери Галина Лесів та громадсько-політичний діяч, керівник Івано-Франківської обласної організації «УНА-УНСО» Роман Король.

      Військовий капелан отець Іван Креховецький розпочав зустріч молитвою і добрим словом про бойовий подвиг вояків УПА та всіх борців за волю України. Працівники бібліотеки та керівник центру допомоги учасникам АТО Христина Міляновська привітали отця з Днем капеланської служби.

       Завідувач Історико-меморіального музею Степана Бандери (с. Старий Угринів Калуського р-ну)  Степан Лесів та провідний науковий співробітник Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Петро Ганцюк, разом з іншими науковцями, ходять повстанськими стежками, знаходять місця боїв, встановлюють або відновлюють разом із громадами березові хрести, досліджують численні архіви, пишуть наукові роботи. Автори розповіли про історію формування куреня «Промінь» Групи «Маґура» ВО4 «Говерля» УПА-Захід, про бойовий шлях і командний склад його відділів та відповідали на запитання, а працівники бібліотеки коротко зупинилися на постатях вояків УПА з Рожнятівського району. 

       Зі щемом у серці слухали присутні листи, які написали надрайонний провідник ОУН Надвірнянщини Григорій Вацеба «Сулима» та його дружина Марія «Калина» для маленької донечки Мотреньки. Вони загинули 7 липня 1951 року на хуторі Ловаги біля села Небилів. Листи проникливо прочитали начальник відділу культури Володимир Борович та головний спеціаліст відділу культури РДА Ніна Дичка. 

      Заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда подякував авторам за їхній невтомний труд, привітав із презентацією ще одного цікавого видання по історії нашого краю, процитував визначних постатей визвольних змагань і зазначив, що боротьба за свободу триває і зараз, тому спільними силами ми маємо зробити все для того, щоби кров українських героїв не зрошувала рідну землю, щоби ми, пам’ятаючи минуле, будували світле майбутнє нашої держави. 

      Начальник територіального центру обслуговування населення, голова Рожнятівської районної організації КУН Мар’ян Бардяк подякував дослідникам за цікаві видання по історії нашого краю. Голова Рожнятівського районного братства УПА Роман Корінь вручив Петру Ганцюку грамоту за невтомний труд на дослідницькій ниві історії визвольних змагань.  

    

      У виконанні народного аматорського хорового колективу Союзу українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Наталія Сагайдак) прозвучали пісні «Біля калини плакала мати», «Ой у лісі на полянці».

       Шануймо наших героїв і підтримуймо їхній дух патріотизму, пам’ятаймо і вивчаймо історію рідного краю, передаваймо ці знання від покоління до покоління.

    

     

Категорія: Події | Переглядів: 1117 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ