Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Серпень » 3 » Презентація першої поетичної збірки «Вилікуй мене любов’ю» Ольги Мацьків
14:53
Презентація першої поетичної збірки «Вилікуй мене любов’ю» Ольги Мацьків

     3 серпня 2017 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася презентація першої поетичної збірки «Вилікуй мене любов’ю…» члена літературного об’єднання «Горгани» Ольги Мацьків. Збірка написана простою літературною мовою, збагачена щирістю почуттів та душевних переживань, читається досить легко і цікаво, поділена на три розділи «На крилах любові», «Чудотворна ікона», «Прокидайся, весно красна!».
     Молитвою літературну зустріч розпочав отець Петро Романюк.  

      Поетеса Ольга Мацьків розповіла про те, що надихає її брати до рук перо, як створювалася її перша книжка та прочитала по кілька віршів із кожного розділу збірки. Вона подякувала своїм рідним, друзям і знайомим, однокласникам і одногрупникам, колегам по роботі та всім, хто знайшов час і завітав на презентацію її книги. 

      Найтепліші і наймиліші серцю слова для найріднішої людини, для мами, звучали в цей день від синів Миколи, Віталія і Любомира, які для неї є гордістю, надійною опорою у житті і мудрими порадниками. 

      Ділилися своїми думками і враженнями та дарували слова найкращих побажань заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина; колеги по роботі Надія Семенчук, Галина Яковенко, Ірина Капустяник, Оксана Косів, Наталія Пухта, Тетяна Яворська на чолі з головним лікарем Рожнятівської ЦРЛ Віктором Михайловичем Тріщем; одногрупники Леся Людкевич, Любов Луцик і Ольга Флісак; однокласники і добрі друзі Надія Бойчук, Ольга Флісак і Галина Яковенко; духовний наставник села Цінева отець Петро Романюк; начальник Державної казначейської служби в Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак та начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович. 

   

   

       

     Дружною творчою родиною Ольгу Володимирівну привітали колеги по перу, члени літературного об’єднання «Горгани» під керівництвом письменника, краєзнавця, члена Національної спілки письменників України, лауреата багатьох літературних премій Любомира Михайліва. 

     Прозвучали пісні у виконанні лауреата пісенних конкурсів і фестивалів Наталії Сагайдак. Музичний дарунок для пані Ольги та всіх присутніх підготував народний аматорський хоровий колектив Союзу українок під керівництвом Світлани Діденко. 

   

      Художнє оформлення книги майстерно і творчо здійснила керівник гуртка образотворчого мистецтва Рожнятівського будинку дитячої та юнацької творчості Олександра Андрусяк. Виставка її творчих робіт була представлена на презентації книги. 

   

       На завершення отець Петро Романюк виголовив «Многая літа». 
     Перша поетична збірка Ольги Мацьків «Вилікуй мене любов’ю» засвідчує, що йде по літературній стежині жінка обдарована, із свіжим поетичним голосом та нелегкою жіночою долею. Написане нею, неначе широко відчинені двері у світ, де вона йде до читача. Крокує впевнено і щиро, надаючи художньому слову великої ваги.

     

       

   

Біографічна довідка
Ольга Володимирівна Мацьків народилася 4 січня 1964 року в селі Цінева Рожнятівського району. Після закінчення Цінівської восьмирічної школи в 1979 році продовжила навчання в Тлумацькому сільськогосподарському технікумі. Здобула спеціальність бухгалтера. Працювала за фахом в колгоспі імені Шевченка. З 2002 року – бухгалтер Рожнятівської районної лікарні. Вірші почала писати в студентські роки. Друкувалася у газеті «Новини Підгір’я» та збірнику літературного об’єднання «Горгани» – «Карпатська симфонія».  Улюблені її теми – духовна тематика, любовна і пейзажна лірика та вірші-присвяти.

Категорія: Події | Переглядів: 1634 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ