Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Серпень » 9 » Презентація поетичних збірок «Світи Ти мусиш» Наталії Данилюк, «Босоногі вірші» Володимира Кондура
16:37
Презентація поетичних збірок «Світи Ти мусиш» Наталії Данилюк, «Босоногі вірші» Володимира Кондура

    9 серпня 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки зібралися поціновувачі добірного поетичного слова на цікаву літературну зустріч «Люблю я все: і землю, й рідну мову, і Україну зоряну ясну». В цей день презентували свою четверту поетичну збірку «Світи Ти мусиш» Наталія Данилюк з Перегінського і свою першу поетичну збірку «Босоногі вірші» Володимир Кондур із Ціневи. 

    Працівники бібліотеки розповіли про життєвий і творчий шлях поетеси, педагога, переможця багатьох літературних конкурсів, активної учасниці Івано-Франківського міжрегіонального поетичного клубу «Об’єднані словом» і літературного об’єднання «Горгани», лауреата премії ім. Андрія Малишка, члена Національної спілки письменників України Наталії Данилюк, зазначивши, що в основу її нової поетичної збірки «Світи Ти мусиш» лягли філософсько-ліричні роздуми про красу природи і красу людських почуттів, про незвичайне і земне, про таємниці поетичних пошуків, які роблять поетесу крилатою. Вони також пройшлися життєвими і творчими стежками поета і дотепного гумориста, активного громадського діяча, члена літературного об’єднання «Горгани» Володимира Кондура, акцентувавши на тому, що у його першій поетичній збірці «Босоногі вірші» вміщено вірші про наше тривожне і нелегке сьогодення, про любов і красу рідного краю, де червоною ниткою проходить лейтмотив спогадів цікавого і неповторного дитинства, материнської ласки і душевної теплоти, прекрасним доповненням до якої є чудові світлини Ярослава Коваля з родинного архіву автора.  

   

    Із захопленням присутні слухали поезії із презентованих збірок у авторському прочитанні. Наталія Данилюк і Володимир Кондур розповіли про свої нові збірки, подякували всім, хто прийшов на цю літературну зустріч, подякували за теплі слова і високу оцінку їхніх творчих доробків.

   

    Голова літературної студії «Горгани», лауреат багатьох премій, член Національних спілок письменників, краєзнавців, журналістів України Любомир Михайлів є літературним редактором обох презентованих збірок і написав вступні статті «На відстані сонячних променів» до збірки Наталії Данилюк «Світи ти мусиш», «Із глибини дитинства» до збірки Володимира Кондура «Босоногі вірші». У своєму виступі Любомир Львович зазначив, що вся творчість Наталії Данилюк оповита благодатною казкою світла і любові, яку винесла вона в своєму гарячому серденьку з далеких літ дитинства і любляче зберігає дотепер, все написане нею світиться радістю її жіночих почуттів і ласкою її променистого серця. Аналізуючи творчість Володимира Кондура, він  акцентував на тому, що у своїх поетичних інтерпретаціях автор щирий і відвертий, заглиблений у корені своєї родини, свого села, свого краю, що його вірші дихають теплотою і переплітаються гамою щирих почуттів та любові.

    Дружною творчою родиною колег по перу привітали члени літературного об’єднання «Горгани»: член НСПУ Леся Шмигельська, поети Ольга Парадовська, Ольга Мацьків, Надія Бардяк, Уляна Матіїв, Наталія Волошин.

     З нагоди прекрасної презентації нових поетичних збірок від представників місцевої влади поетів привітав заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина.  

    Щирими словами найкращих побажань з нагоди виходу в світ таких виплеканих і довгоочікуваних збірок Наталію Данилюк і Володимира Кондура привітали журналіст, заступник головного редактора обласного часопису «Галичина», член Національної спілки журналістів України Ігор Лазоришин; поетеса і художниця з Долини Оксана Сподар; ветеран педагогічної ниви, громадська діячка і союзянка, класний керівник пана Володимира Степанія Петрівна Купчак; начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович; директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак.

      

   

     В цей день у бібліотечній світлиці поетичні рядки Наталії Данилюк і Володимира Кондура вдало перепліталися з нашими українськими піснями. У неперевершеному виконанні Мар’яни Мельник прозвучали пісні «Моя Україна», «Пісня солов’їна», «Мамо», «Кохання-золото». 

     Талановиті поети Наталія Данилюк і Володимир Кондур є частими гостями бібліотечної світлиці. В цей день їхні віршовані рядки захопили всіх присутніх своєю щирістю, душевністю, теплотою. Літературна зустріч пройшла надзвичайно цікаво, а спілкування з цими творчими людьми подарувало кожному піднесення і заряд позитиву.

Категорія: Події | Переглядів: 859 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ