Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Листопад » 15 » Презентація поетичної збірки «Із літа в осінь» о. Дмитра Халуса
17:49
Презентація поетичної збірки «Із літа в осінь» о. Дмитра Халуса
     14 листопада в центральній районній бібліотеці відбулась презентація поетичної збірки «Із літа в осінь» о. Дмитра Халуса.
     Кожному, хто в цей день переступав поріг бібліотечної світлиці , відразу кидалася у вічі велика кількість гостей – людей небайдужих до поетичного слова. А коли вже йдеться про поетичні слова, які виклав на папері священик – то це насправді неординарна подія для наших краян. Адже поєднання в одній людині священика і поета на перший погляд здається дивним і не зовсім природним.
     На зустріч із поетичним словом нашого краянина прийшли представники громади с. Сваричів на чолі із сільським головою Михайлом Рибчаком, с. В. Струтин із своїм війтом Володимиром Урядком, жителі навколишніх сіл Цінева, Петранка, Вільхівка, жителі селищ Брошнів-Осади та Рожнятова. На презентацію нової книги розділити радість поета-священика о. Дмитра прибули о. Богдан Головчак, о. Олексій Андусів, о. Іван Іванейко.
    
     Життєва стежина о. Дмитра Халуса розпочалася в селищі Прегінське серед величавої і неповторної краси бойківського краю. Після закінчення місцевої школи навчався на філологічному факультеті Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника, який закінчив у 1983 році. Випала на долю юнака і служба у лавах радянської армії. Працював учителем у Петранківській і Перегінській шкалах. У 1990 році за покликом душі вступив до Івано-Франківської духовної семінарії. О. Дмитро Халус служив духовним пастирем у селах Вільхівка, Рішняте, Кузьмінець, Осмолода, Ясень, Сваричів, Топільське. в даний час переслуговує у селі Верхній Струтин.
     Отець Дмитро Халус волею Господа наділений багатьма талантами: проповідник, художник, різьбяр і на кінець ще одна грань таланту о. Дмитра,– це дар поетичного слова.
     На презентації йшлося про те, що вірші о. Дмитра Халуса сповнені філософською глибиною, тонким відчуттям світу, глибокою вірою в Бога.
     Своїми думками ділився і сам поет-священик – о. Дмитро. У розумінні автора священик і поет мають спільне призначення – будити Божу іскру у кожній людині, вказувати шлях до вічного життя. Саме такий лейтмотив багатьох його віршів.
     Про Боже натхнення автора збірки, людину неординарної долі, яка у бурхливому вирі життя «сідає за письмовий стіл і записує на папір все, що відстоялося в глибинах єства і збудилося у формі поетичних рядків» розповів присутнім член Національної спілки письменників, письменник, краєзнавець автор вступного слова до поетичної збірки «Із літа в осінь» Любомир Михайлів.
     На святі читання поезії перепліталося з розповідями про автора, ледь чутний фон ліричної музики додавав зустрічі з поетом глибокого емоційного забарвлення.
     Автора вітали начальник відділу туризму і культури РДА Ярослав Тринчук, поетеса Галина Пухта, вчитель-методист української мови і літератури Орися Марій, колишній директор Сваричівської середньої школи Любов Локатир, житель с. Сваричів Михайло Слюсарчук, сільський голова с. В. Струтин Володимр Урядко, благодійник свята приватний підприємець Богдан Бачкур та представники благодійної фундації Кредісова.
         
 
     З особливим хвилюванням, зі сльозами вдячності для свого батька вітали о. Дмитра його рідні: дочки Людмила, Надія, Христина, дружина їмость Любов.
     Поетичні виступи перемежовувались з художніми номерами у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Русинка» Рожнятівського РНД (керівник – Леся Милів), Тетяни Зварич та Андріани Курташ.
          
     На завершення дійства до о. Дмитра з побажаннями нових творчих досягнень звернулася директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак.
     Презентація нової поетичної збірки «Із літа в осінь» перетворилася на справжнє літературно-мистецьке свято бойківського краю.
 
«Нехай народять добрі почуття,
Любов до Бога, спрагу до життя…»
О. Дмитро Халус
Категорія: Події | Переглядів: 1988 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ