Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Квітень » 27 » Презентація поетичної збірки «Одкровення» Світлани Діденко
15:23
Презентація поетичної збірки «Одкровення» Світлани Діденко

      Недавно побачила світ перша поетична збірка «Одкровення» Світлани Діденко. Це вірші про щиру любов до української землі і родини, про зустрічі і розлуки, про глибокі і потаємні почуття. 27 квітня 2017 року у світлиці районної бібліотеки Світлана Василівна презентувала свій творчий доробок.

     Молитвою літературну зустріч розпочали отець-декан Василь Пастух, військовий капелан отець Іван Креховецький та отець Роман Наритник. Представники духовенства побажали авторці з Богом у серці йти життєвою і письменницькою стежиною, бо якщо Господь дав талант, то його треба розвивати.

      Світлана Діденко поділилася спогадами про дитячі і шкільні роки, які пройшли у засланні в Сибіру, про переїзд на Схід України до Запоріжжя, пригадала, як з дитинства в чужім краю полюбила українську пісню і рідне слово. Переїхавши до Рожнятова, Світлана Василівна працювала на педагогічній ниві в дошкільних закладах, прививаючи любов до України маленьким діткам. Авторка розповіла про свою першу поетичну збірку «Одкровення» і прочитала кілька поезій різної тематики. Її поезія м’яка і жіноча, в ній відбито золоте серце поетеси, її почуття і думки.

     Світлана Василівна є членом літературного об’єднання «Горгани» при районній бібліотеці. Колеги по перу: керівник об’єднання, письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів, поетеси, члени Національної спілки письменників України Леся Шмигельська і Наталія Данилюк, члени літ. об’єднання Ольга Парадовська, Ольга Мацьків, Діана Данилюк, Наталія Волошин та Володимир Кондур привітали авторку із виходом в світ першої збірки, побажали й надалі йти широкою літературною дорогою та нести свою любов, щирість і теплоту людям.

     На протязі багатьох років Світлана Діденко є головою районного відділу Союзу українок і художнім керівником Народного самодіяльного хорового колективу Союзу українок Рожнятівського РНД. Посестри-союзянки дружною творчою родиною підтримали свого керівника у цей день та побажали їй міцного здоров’я і натхнення, щоб ще багато років несла українську пісню і своє поетичне слово в люди. У їх неперевершеному виконанні прозвучали пісні «На цій землі» (слова Любомира Михайліва, музика Світлани Діденко) і «Рожнятівський вальс» (слова і музика Світлани Діденко). На завершення союзянки подарували всім присутнім пісню «Моя рідня».

     Ірина Русин під бандуру виконала патріотичну пісню «Вишивана Україна» (слова Світлани Діденко, музика Ірини Русин),  ліричну пісню «Зоряна» (слова і музика Світлани Діденко) виконала Наталія Сагайдак, а вокальне тріо у складі Руслани Листван, Ірини Шлапак та Ірини Русин проникливо виконало пісню «Лебедині роки» (слова і музика Світлани Діденко).

   

     Свою першу збірку пані Світлана присвятила дітям і онукам. Найрідніші люди прийшли привітати свою маму і бабусю із презентацією творчого доробку. Син Віталій від усієї родини побажав міцного здоров’я, теплоти у серці і гармонії в душі, натхнення до творчості і плідних ужинків.

     Від депутатів районної ради авторку привітала Уляна Матіїв і побажала ще багато років жити і творити. 

      Директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак зазначила, що Світлана Василівна – надзвичайно працьовита і відповідальна людина, енергійна і завжди усміхнена жінка та побажала залишатися такою і надалі.

      Душевна поезія Світлани Василівни в цей день була читана і співана. Авторка подякувала всім, хто завітав на презентацію, хто долучився до видання книги і на згадку про цю літературну зустріч подарувала свою збірку районній бібліотеці, представникам духовенства, колегам по перу, союзянкам сіл Сваричів, Вербівка і гостям світлиці.  

Переглядів: 1571 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ