Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Березень » 5 » Презентація поетичної збірки «Сонцесад» Ольги Мацьків
16:24
Презентація поетичної збірки «Сонцесад» Ольги Мацьків

    5 березня 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася презентація другої поетичної збірки «Сонцесад» поетеси, члена літературного об’єднання «Горгани» Ольги Мацьків. На зустріч з її поетичним словом до бібліотеки завітали рідні і близькі люди, духовний наставник села Цінева отець Петро Романюк з їмостю Вірою, друзі, однокласники, одногрупники, односельчани, колеги по перу, колеги по роботі, громадські діячі, представники районної газети «Новини Підгір’я», спеціаліст Рожнятівського бюро Калуського МЦ з надання БВПД,  бібліотекарі і активні користувачі бібліотеки.

    Отець Петро Романюк розпочав літературну зустріч молитвою, привітав авторку з виходом у світ другої поетичної збірки і побажав розвивати Богом даний талант і надалі. А його донечка Софійка в дарунок для пані Ольги виконала пісню «Україна – рідний край».

   

    Ведучі свята Галина Курташ і Ніна Шищак розповіли про життєвий і творчий шлях Ольги Мацьків, зазначивши, що її поезії несуть світло, тепло і любов, що читачам дуже близькі її духовні вірші, любовна і пейзажна лірика, вірші-присвяти.
     Поетична збірка «Сонцесад» видана до 55-річного ювілею авторки, вона складається із чотирьох розділів. Ольга Мацьків розповіла про презентовану збірку, подякувала спонсорам і колегам по перу за підтримку, подякувала всім, хто знайшов час і завітав на цю зустріч, та працівникам бібліотеки за організацію і проведення прекрасного літературного свята. Авторка прочитала по кілька поезій різної тематики з кожного розділу презентованої книги.

     Дуже гарно перепліталися поетичні рядки пані Ольги з українськими піснями у надзвичайно проникливому виконанні талановитих учнів Рожнятівської дитячої школи мистецтв, лауреатів багатьох пісенних конкурсів і фестивалів Іванни Курч і Василя Олексина (викладач Руслана Іванишин).

   

    Маленька поціновувачка творчості Ольги Мацьків п’ятирічна Даринка Матіїв, вивчила і розказала вірші «Забіліло» і «Сніжинка». 

     Найкращі слова привітань і побажань звучали в цей день від найрідніших людей синів Миколи, Віталія з дружиною Вірою, Лесі Андрусяк, ілюстрації якої використано на обкладинці і першої і другої збірки; від колег по перу письменника, краєзнавця, голови літературного об’єднання «Горгани», лауреата багатьох премій, члена Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомира Михайліва, поетеси, лауреата багатьох премій, члена НСПУ Лесі Шмигельської, поетеси, члена НСПУ Наталія Данилюк, поетів Ольги Парадовської, Володимира Кондура, Світлани Діденко, Надії Бардяк, Надії Грицків, Уляни Матіїв, Наталії Волошин; від добрих друзів і однокласників Надії Комар, Ольги Флісак; від колег по роботі з Рожнятівської ЦРЛ Галини Косів, Тетяни Яворської, Тетяни Стефури, Наталії Пухти.

   

        

    

        

   

   

     На завершення заступник директора по роботі з дітьми Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ побажала авторці, щоби її творчий сонцесад завжди був осяяний світлом, любов’ю і дарував соковиті плоди.    

 

Категорія: Події | Переглядів: 1067 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ