Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Лютий » 18 » Презентація проекту про надання правової допомоги у бібліотеці
18:10
Презентація проекту про надання правової допомоги у бібліотеці
    18 лютого на базі Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл «Безоплатна правова допомога жителям віддалених громад». Метою даної зустрічі була презентація проекту «Покращення доступу жителів малих громад до правової допомоги через використання новітніх технологій та залучення ресурсів органів влади». В роботі круглого столу взяли участь керівники та провідні спеціалісти управління юстиції, пенсійного фонду, держкомземагенства, управління соціального захисту населення, голови та представники незалежних громадських організацій району, працівники бібліотечних установ.
 
    Проект презентувала Леся Аронець – голова правління молодіжного громадського центру «Еталон» (м. Івано-Франківськ).
     У своєму виступі вона повідомила присутнім, що ще у вересні минулого року на Прикарпатті стартувала масштабна правозахисна ініціатива, що має на меті забезпечення передумов для реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та покращення доступу до безкоштовних правових послуг. Саме з цією метою і впроваджується даний проект. Леся Аронець розповіла про мету і завдання даного проекту, шляхи його впровадження.
    Тренер-консультант також наголосила, що даний проект передбачає створення на базі бібліотечних установ та об’єднання їх в єдину мережу дистанційних консультативних пунктів, через які надаватиметься безоплатна юридична допомога для жителів віддалених громад.
     Завідуюча відділом інформаційних технологій «Інтернет-центр» Рожнятівської ЦРБ Галина Фреїшин сказала, що бібліотечні установи, в яких діє програма «Бібліоміст», а також ті бібліотеки, в яких створені Інтернет-центри за допомогою впровадження районної програми «Розширення доступу до Інтернет в бібліотеках району на 2010-2014 рр.» мають всі необхідні технічні можливості доступу користувачів до безоплатних правових послуг, а бібліотечні працівники пройшли відповідні тренінгові навчання.
     До роботи круглого столу долучився начальник районного управління юстиції Василь Ткачук. Він коротко ознайомив присутніх з механізмами надання первинної правової допомоги жителям району і, зокрема, наголосив, що даний проект є важливим і своєчасним. «Важливість його полягає в тому, що він працюватиме саме для жителів віддалених громад, а бібліотеки стануть тими своєрідними «громадськими приймальнями», де люди зможуть прийти і отримати первинну правову безкоштовну допомогу», – наголосив очільник управління юстиції.
    Круглий стіл носив також навчально-практичний характер. Бібліотечні фахівці мали змогу за допомогою сучасних технологій освоїти методи надання безоплатної правової допомоги користувачам через програму Skype та за допомогою електронної пошти.
    На завершення зустрічі представники громадських організацій подякували Лесі Аронець за працю та небайдужість, а також обмінялися пропозиціями та побажаннями щодо впровадження даного проекту.
Категорія: Події | Переглядів: 3132 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ