Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Червень » 11 » Презентація третього випуску збірника художніх творів літературного об’єднання «Горгани» «Карпатська симфонія»
15:58
Презентація третього випуску збірника художніх творів літературного об’єднання «Горгани» «Карпатська симфонія»

    11 червня 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки  відбулося прекрасне літературне свято. Дружна творча родина членів літературного об’єднання «Горгани» під керівництвом Любомира Михайліва презентувала третій випуск збірника художніх творів «Карпатська симфонія».

     Літнього погожого дня на зустріч з поетичним і прозовим словом горганівців до бібліотечної світлиці завітали гості з Івано-Франківська: письменниця, перекладач, літературний критик, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Світлана Бреславська; заступник голови Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Михайло Січка; керівник Івано-Франківської обласної організації «Молода Просвіта» Євгенія Бардяк.

     Завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Шищак зазначила, що презентований збірник «Карпатська симфонія» – це ще одна вагома сходинка на творчому шляху горганівців, це велика праця, це частинка душі і серця кожного з авторів, та представила членів літературного об’єднання «Горгани» і гостей бібліотечної світлиці.

     Літературна зустріч відбулася у новому форматі, було надзвичайно цікаво і захоплююче. Літературна мандрівка сторінками збірника «Карпатська симфонія», в якому вміщено твори двадцять одного автора, повела присутніх у широкий світ поетичного і прозового слова, подарувала найкращі враження, радісні емоції, заряд позитиву і тепла. Автори презентували свої доробки за творчими столиками, а присутні насолоджувалися їхнім добірним поетичним і прозовим словом. 
     Розпочали  літературну мандрівку і відкрили перші сторінки книги автори, які представляли творчий столик «Гармонія розуму, душі і серця», письменник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч, голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, лауреат літературних премій ім. Василя Стефаника, ім. Ярослава Дорошенка та інших, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Михайлів; заступник голови літературного об’єднання «Горгани», поетеса, бібліотекар, просвітянка, лауреат премій ім. Марійки Підгірянки, ім. Леся Мартовича, ім. Василя Стефаника, член Національної спілки письменників України Леся Шмигельська; відповідальний секретар літературного об’єднання «Горгани», поетеса, педагог, лауреат літературної премії Андрія Малишка, член Міжрегіонального поетичного клубу «Об’єднані словом», член Національної спілки письменників України Наталія Данилюк.

      Любомир Львович розповів про літературне об’єднання «Горгани» і його роботу над третім випуском збірника «Карпатська симфонія», про здобутки горганівців, про молоді таланти, які  недавно влилися в їхні ряди, прочитав свої поезії, подякував всім, хто знайшов час і прийшов на цю зустріч, вручив грамоти активним просвітянам нашого краю та подарував презентований збірник гостям свята. Пані Леся і пані Наталя прочитали по два свої вірші і подякували своєму наставнику за велику працю, за доброту і підтримку та побажали здоров’я, незгасаючої енергії, нових творчих досягнень. 

      Творчий столик «Палке горіння бойківських сердець» представляли поетеса, бібліотекар за фахом, авторка семи книг Ольга Парадовська; краєзнавець, поет, колекціонер, громадський діяч,  упорядник книги про Брошнів-Осаду «Ти навік полонив серце моє…», начальник відділу культури Рожнятівської РДА, член Національної спілки краєзнавців України Володимир Борович; поетеса, педагог, авторка трьох поетичних збірок і книжки для дітей Галина Пухта; поетеса, педагог, голова Рожнятівського відділу Союзу українок, художній керівник народного самодіяльного хорового колективу Союзу українок, авторка однієї поетичної збірки Світлана Діденко.
      Письменниця, педагог, просвітянка, краєзнавець, активна громадська діячка, авторка путівника «Цінівський краєзнавчий музей», збірки поезій, краєзнавчих і народознавчих книг, лауреат премії ім. Марійки Підгірянки Любомира Василечко;  поет і прозаїк, просвітянин, громадський діяч, автор однієї поетичної збірки Володимир Кондур; поет, педагог, автор двох поетичних збірок отець Дмитро Халус; поетеса, педагог, активістка громадського життя в рідному селі Цінева Надія Бардяк представляли творчий столик «Краєзнавчі візерунки і духовний зв’язок поколінь».
      Любовна лірика горганівців бере в полон і не відпускає, торкається струн душі і вчить нас любити коханих, любити людей, любити цей світ. Поетеса, бухгалтер Рожнятівської районної лікарні, авторка двох поетичних збірок Ольга Мацьків; поетеса, філолог, вчитель у Ясенській ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Кривун представляли творчий столик «Все починається з любові…».
      Письменники ніколи не стоять осторонь того, що відбувається в державі, вони переживають за долю України разом з народом, прославляють наших Героїв і в кожному написаному рядку відчувається непоборна сила слова. У своїх віршах вони також зачіпають філософські теми, розмірковують про швидкоплинність життя, про життєві цінності, про долю людини. Творчий столик «Поетичні роздуми про сенс життя людини і долю України» представили поетеса, медична сестра за спеціальністю Богдана Пілецька; поетеса, педагог за фахом, громадсько-політична діячка Уляна Матіїв.
     Гостя з Долини, поетеса, художниця, вчитель креслення, трудового навчання та художньої культури у Долинському науковому академічному ліцеї «Інтелект» Оксана Сподар представляла творчий столик гостей літературного об’єднання «Горгани» «Я утікаю в яснозорий вірш…» і прочитала кілька своїх віршів. 

      У презентованому збірнику також вміщено твори поетеси, вчителя початкових класів у Ясеновецькій ЗОШ І-ІІ ступенів Надії Грицків; поетеси, бібліотекар за фахом Наталії Соломчак; поетеси, бібліотекаря за фахом Наталії Волошин; гостей літературного об’єднання «Горгани» письменниці, педагога, краєзнавця, громадської діячки, лауреата педагогічних і літературних премій, авторки солідного творчого доробку, заслуженого учителя України, члена Національної спілки письменників України, депутата Івано-Франківської обласної ради шостого і сьомого демократичних скликань, кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня Оксани Тебешевської; поетеси з Києва Тетяни Яровициної, які не змогли бути присутніми на презентації.
     В цей день автори читали вірші різної тематики, вірші-посвяти митрополиту Андрею Шептицькому, письменнику Івану Франку, письменнику Василю Олійнику, прозові рядки, цікаві матеріали про геніального фотомитця Ярослава Коваля зі статті Любомири Василечко «Світлини Ярослава Коваля – промені у вічність». Соковита поезія, добірна проза, краєзнавчі візерунки гарно перепліталися з українськими піснями у неперевершеному виконанні лауреата багатьох мистецьких конкурсів і фестивалів, викладача Рожнятівської ДШМ Ірини Яремчук, прекрасної вокалістки Руслани Листван. 

   

      Поділилися своїми думками і враженнями письменниця, перекладач, літературний критик, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Світлана Бреславська; заступник голови Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Михайло Січка; керівник Івано-Франківської обласної організації «Молода Просвіта» Євгенія Бардяк.

      

     Пані Світлана подарувала книги для районної бібліотеки, а директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак подарувала гості бібліотечне видання «Рожнятівщина в легендах та переказах». Представники «Просвіти» привітали горганівців з виходом третього випуску збірника «Карпатська симфонія», пан Михайло вручив грамоти просвітянам-активістам з нагоди 150-річчя «Просвіти» і 30-річчя відновлення діяльності «Просвіти» на Рожнятівщині, а пані Євгенія – квіти і солодкий презент авторам книги. 

   

      На завершення директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала письменникам за невтомну працю на літературній ниві та побажала творчої наснаги, енергії і невичерпного джерела натхнення.

Категорія: Події | Переглядів: 1094 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ