Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 19 » Презентували роботу бібліотек на виїзному семінарі
11:39
Презентували роботу бібліотек на виїзному семінарі
    
     15 грудня 2011 року відбувся виїзний семінар «Реалізація пріоритетних напрямків Програми економічних реформ Президента України на 2012-2014 р. «Заможне суспільство, конкуренто спроможна економіка, ефективна держава» за участю сільських, селищних голів, бібліотечних працівників, керівників клубних закладів та музеїв району, який проходив на базі виконавчого комітету Цінівської сільської ради.
     Розпочався семінар у церкві св. Архистратига Михаїла, де всі учасники взяли участь у Акафісіті до Матері Божої Неустанної Помочі, який відправив о. Любомир Кріштофік. У своїй проповіді священик привітав усіх гостей храму, поблагословив на добрі звершення, а також поздоровив краян з наступаючими Різдвяними та новорічними святами. Усіх зачарував високий рівень майстерного виконання духовних пісень церковного академічного хору під керівництвом Мирослава Романишина.
     Після відвідин Божого храму, всі учасники семінару продовжили роботу в приміщенні Народного дому села Цінева.
     Відкрив семінар голова Рожнятівської райдержадміністрації Микола Ярославович Філіпович. У виступі йшлося про роботу виконавчих комітетів сільських та селищних рад району щодо забезпечення соціально-економічного і культурного розвитку територій в сучасних умовах. Сільський голова с. Цінева Богдан Ткачів розповів про досягнення та проблеми цінівчан, а також поділився з присутніми досвідом роботи по благоустрою села та своїм «ноу-хау» теплопостачання у Народний дім.
     Про підсумки обласного конкурсу «Краща бібліотека 2011 року», приуроченого 20-ій річниці Незалежності України доповіла учасникам семінару директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак. З цікавістю і захопленням переглянули присутні мультимедійну презентацію роботи центральної районної бібліотеки, відеосюжет «Адвокація: сучасна бібліотека – сильна громада», а також репортаж про відкриття Інтернет-центру у бібліотеці с. Ясень.
     У своєму виступі, звертаючись до представників місцевої влади, Марія Василівна сказала, що: «Кредо «Бібліотека і влада: шляхи взаєморозуміння» продовжує бути домінуючим у діяльності ЦБС. На сьогодні в цьому напрямку вже склалася модель діалогу.
    
     «Працюючи вже біля двох десятків років без належного державного фінансування – ми, як ніхто інший, зрозуміли зміст виразу «під лежачий камінь вода не тече», зрозуміли, що тільки активна позиція бібліотеки, вміння вибудувати стратегію подальшої співпраці – забезпечить підтримку влади, зверне увагу владних структур до розуміння бібліотечних проблем» – наголосила директор ЦБС.
     Основну увагу у своєму виступі Марія Василівна Рибчак приділила висвітленню етапам впровадження районної цільової програми «Розширення доступу до Інтернет в бібліотеках району на 2010-2014 р.».
     Зокрема сказала, що «Ідея прийняття програми «Розширення доступу до Інтернет у бібліотеках району» виникла ще в 2009 році, коли були опубліковані умови конкурсу. Звернулася до голови райдержадміністрації, бюджетного комітету районної ради. Відбулися ряд зустрічей із сільськими головами та партнерами бібліотеки. Внаслідок проведеної роботи прийнято рішення щодо розробки Програми, над якою працювали працівники центральної публічної бібліотеки спільно з Управлінням економіки райдержадміністрації. Було враховано основні засади програми соціально-економічного розвитку району, вибрано для участі в програмі ті населені пункти, в яких найближчі 5 років здійснюватиметься реконструкція бібліотек з метою підключення їх до Інтернету.
     Під час планування робіт по матеріально-технічному забезпеченню виконання програми взято за основу досвід програми «Бібліоміст».
     Основним аргументом щодо користі Інтернету були відгуки користувачів нововідкритих Інтернет-центрів, серед яких є і представники владних структур та депутатського корпусу. Вони мають можливість на власному досвіді відчути всі переваги доступу до світової інформації, скайп-спілкування та достойного представлення району та бібліотеки в мережі» – такими словами завершила свій виступ директор Рожнятівської ЦБС Марія Василівна Рибчак.
     Учасники семінару також мали можливість ознайомитися з роботою зернопомольного комплексу та цеху з виробництва макаронних виробів Агрокомпанії «Копійка» (керівник Зорян Яремчук).
     З захопленням та великою цікавістю відвідали учасники семінару Цінівський краєзнавчий музей, де зібрано багатий експозиційний матеріал, а завідувачка музею Галина Якимович провела для гостей змістовну екскурсію. 
     На завершення всі учасники висловили думку, що практика проведення виїзних семінарів має надзвичайно велику користь і заслуговує на подальше проведення таких в усіх населених пунктах району.
Категорія: Події | Переглядів: 1344 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ