Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Презентація збірки «У середмісті моєї пам’яті» Володимира Присяжнюка
16:58
Презентація збірки «У середмісті моєї пам’яті» Володимира Присяжнюка

     7 грудня 2017 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася літературна зустріч з поетом, композитором, педагогом Володимиром Присяжнюком, який презентував свою ліричну збірку «У середмісті моєї пам’яті». Ім’я  цього автора добре відоме на Прикарпатті і не тільки. Кілька його ліричних віршів перекладені на іспанську і галісійську мови, а також представлені у збірці «Галісія-Україна. Гармонія сердець», надрукованій в Іспанії у квітні 2017 року.

      Автор передмови до презентованої збірки, поетеса і прозаїк, член Національної спілки письменників України, лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Тетяна Череп-Пероганич пише, що поезія Володимира Присяжнюка – це правда душі, це те що бере в полон і не відпускає, це те, що вчить нас любити, цінувати, берегти попри все. 
     Ілюстрації до книги зробила львівська письменниця та художниця Ірина Токарська, яка ілюструвала і першу віршовану збірку Володимира Присяжнюка «Тобі сюди, Алісо!». Цього разу використана дещо інша техніка – картини-витинанки, які створюють неповторні образи до окремих поезій і, водночас, залишають необмежений простір для уяви.
     Любовна лірика поета-романтика захоплює своєю щирістю, емоційністю, трепетністю і чистотою. Він намагається осмислити й донести до читача світлі людські почуття, які зігрівають душі і наповнюють теплотою серця. Володимир Присяжнюк ознайомив із презентованою ліричною збіркою, прочитав свої поезії, розповів над чим зараз працює і поділився планами на майбутнє. 
     У збірці «У середмісті моєї пам’яті» водночас вміщено дуже багато і романтики, і філософії, і гострої соціальної проблематики. До неї ввійшли також деякі поезії, які отримали нове життя в піснях. Присутні переглянули кліп на пісню «Романтики» (слова Володимира Присяжнюка, музика Олександра Войтка) у виконанні лауреата Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» Олександра Войтка. 
     Прозвучали пісні у виконанні тріо «Талісман» (кер. Мар’яна Мельник) та вокалістки і художнього керівника Рожнятівського районного НД  Мар’яни Мельник.

      Привітали пана Володимира з виходом у світ презентованої збірки колеги по перу з Рожнятівщини. Оцінили самобутню авторську манеру письма, глибокий психологізм, щирість і відвертість, легкість і простоту віршованих рядків та побажали автору плідної праці і рясних ужинків на літературній ниві члени літературного об’єднання «Горгани»: голова об’єднання, письменник, краєзнавець, журналіст, член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів, члени Національної спілки письменників України Леся Шмигельська і Наталія Данилюк, письменники Ольга Парадовська, Володимир Кондур, Світлана Діденко, Ольга Мацьків та Богдана Пілецька.

      На завершення автор подякував усім поціновувачам поетичного слова, які завітали на презентацію, працівникам районної бібліотеки за організацію літературної зустрічі, вокалістам за неперевершене виконання українських пісень і колегам по перу за повагу, підтримку і теплі слова побажань. Усі бажаючі змогли придбати книги Володимира Присяжнюка з авторгафом.

   

    

Категорія: Події | Переглядів: 824 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ