Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Лютий » 15 » Пройшли роки, війну ж ту не забути: 29-та річниця виведення військ з Афганістану
15:10
Пройшли роки, війну ж ту не забути: 29-та річниця виведення військ з Афганістану

     15 лютого 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбувся вечір-спомин «Пройшли роки, війну ж ту не забути…» до 29-ї річниці виведення військ з Афганістану. В цей день вшанували учасників бойових дій на території інших держав, віддали шану всім, хто воював у різний час в різних державах і з честю виконав свій інтернаціональний обов’язок.

     Ветерани війни в Афганістані відвідали могили бойових побратимів. В день святкування Стрітення Господнього вони разом пішли на Службу Божу до церкви Різдва Христового. Біля пам’ятника воїнам-афганцям отець-декан Василь Пастух відправив панахиду. В бібліотеці присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання. 
     Ніхто не може творити пам’ять так, як самі учасники тих подій, які пройшли війну в Афганістані. 29 років, що минули з часу виведення військ, об’єднали воїнів-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.

        

      До своїх бойових побратимів звернулися голова Рожнятівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Василь Степанович Мацевко і голова районної організації Всеукраїнської спілки ветеранів-учасників бойових дій Василь Петрович Ткачук.

    

     Про мужність, витримку і бойові подвиги воїнів-афганців говорили голова районної ради Василь Ярославович Рибчак та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина.

      Присутні переглянули відео про війну в Афганістані на пісню «Афганістан» ансамблю «Медобори». Прозвучали пісні «Калинові острови», «Моя Україна» у виконанні художнього керівника Рожнятівського РНД Мар’яни Мельник.

     В бібліотеці організовано книжкову виставку «Афганістан – моя  пекуча пам’ять».
      Учасники бойових дій в Афганістані провели збори Рожнятівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, на яких Василя Степановича Мацевка переобрано головою спілки на наступний термін. Також відбувся конструктивний діалог із представниками влади: головою районної ради Василем Рибчаком, заступником голови Рожнятівської РДА Богданом Яковиною, заступником голови районної ради Олегом Понайдою. На запитання воїнів-афганців відповідав начальник управління соціального захисту населення Богдан Мельник.  

      Україна сьогодні знов у тривозі… Знов неоголошена війна забирає життя… Знов чути плач матерів… Та ми щиро віримо, що скоро закінчиться війна на східних кордонах і Україна розквітне буйним цвітом, вдихне вільного повітря на повні груди. Для цього ми маємо об’єднатися в любові до рідного краю, до нашої мови, в любові один до одного.

Категорія: Події | Переглядів: 1325 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ