Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Травень » 29 » Родина Костюків зі Львова подарувала частину особистої бібліотеки
14:23
Родина Костюків зі Львова подарувала частину особистої бібліотеки

«Читайте між рядками не знайдене в рядках.
Закрита книга – камінь, відкрита книга – птах».
Анатолій Кичинський

      Передати книгу в дар бібліотеці – значить подарувати книзі друге життя і справжнє задоволення багатьом читачам на довгі роки.
     Саме цими днями сталася така приємна оказія: Рожнятівській центральній районній бібліотеці високоповажна родина Ігоря Васильовича Костюка, що мешкає у Львові, подарувала підбірку видань з власної великої домашньої бібліотеки. Серед сотень подарованих книг – цінні історичні матеріали, що пов’язані з історією Рожнятова минулого століття. Адже дитячі роки з 1936 по 1946 р. Ігор Васильович Костюк провів в Рожнятові. Тут є багатотомники, серійні видання, літературно-художні журнали, антології, зібрання творів, посібники.

     Майже усе своє свідоме життя родина Костюків, віддаючи цій справі всю свою енергію, по крупинках збирає інформацію, що пов’язана з просвітництвом, духовною спадщиною, національно-визвольною боротьбою в Галичині зокрема та українського народу вцілому. Значна частина подарованих матеріалів, серед яких є і рукописні матеріали, листи, нотатки, стосуються історії та становлення в Рожнятові греко-католицької парафії. Особливу цінність складають фотографії, краєзнавчі матеріали.
     Серед книг, подарованих меценатами зі Львова, заслуговують на увагу видання, в яких розкрито трагічну долю української інтелігенції. Безперечно, не залишать байдужими наших користувачів книга Семена Підгайного «Українська інтелігенція на Соловках. Недостріляні», яка викриває злочинну політику кремлівських авантюристів у побудові «комуністичного раю», що обернулося справжнім пеклом для багатьох націй. Яскраві картини життя передвоєнної Галичини постають у двотомнику Романа Волчука «Спомини з передвоєнного Львова». Про багатотисячний потік галичан, що линув в далеку Америку на порубіжні ХІХ-ХХІ століть, що готовий був втілювати американську мрію, йдеться у книзі Мартіна Поллака «Цісар Америки: велика втеча з Галичини».  Книга вийшла в 2015 році в Чернівецькому видавництві «Книги –ХХІ». В своїх есе автор вражає читача масштабами соціальної катастрофи «звичайних» емігрантів, яка навіть через сто років наздоганяє Європу та Україну. Особливого емоційного забарвлення додають виданню фотографії з архівних фондів Кракова. Знайти відповіді на чи не найголовніше питання: що творить нашу долю – воля людини чи обставини допоможе книга кандидата історичних наук, дослідника історії українського визвольного руху Володимира В’ятровича «Історії з грифом «секретно»: Архіви КГБ розповідають». Як написав сам автор, він присвятив цю книгу «Країні, що досі зберігає секрети неіснуючої держави». Чималу частину подарованої бібліотеки становлять видання на польській мові, серед яких  вражає повнотою документальних та фактографічних документів періоду 1941-1945 рр. трьохтомник «Wielka koalicja».

      Шановний читачу! Запропоновані вище книги – це тільки невеликий штрих до загального портрету бібліотеки, яку ми нещодавно отримали в подарунок. Тож запрошуємо вас ознайомитися з новими виданнями.
       А ми, бібліотекарі Рожнятівської центральної районної бібліотеки на чолі з директором, заслуженим працівником культури України Марією Василівною Рибчак, дуже вдячні родині Ігоря Васильовича Костюка за шану до нашої бібліотеки та подаровані книги. Впевнені, вони стануть вагомою частинкою краєзнавчого фонду районної книгозбірні, а ця благодійна справа повернеться до них добром.

Категорія: Події | Переглядів: 508 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ