Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Липень » 29 » Спільна молитва за Слугу Божого Митрополита Андрея Шептицького у Підлютому
19:57
Спільна молитва за Слугу Божого Митрополита Андрея Шептицького у Підлютому

     29 липня 2015 року Підлюте зустріло нас одвічним спокоєм, незбагненною красою карпатських гір і шумливим потоком швидкоплинної Лімниці. Огорнуті тонкою аурою духу борця за кращу долю українського народу, провісника екуменізму, Богом покликаного Митрополита бібліотечні працівники Рожнятівської ЦБС взяли участь у святкуванні знаменної дати в Підлютому – 150-ліття від дня народження Андрея Шептицького.

     В цей день, у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, у співслужінні протопресвітерів і священиків Рожнятівського та Перегінського деканатів УГКЦ звершилась Божественна Літургія з нагоди цієї славної дати.

      Щоб отримати духовну поживу до колиски Української Греко-Католицької Церкви в Підлюте, до митрополичих Кедрових палат, приїхали представники районної влади на чолі з головою РДА Іриною Люклян та головою районної ради Назарієм Іванівим, а також голови та члени громадських організацій, представники політичних партій, пластуни, чисельні віряни. У Божественній Літургії взяли участь також воїни – учасники АТО, що перебувають на реабілітаційному відпочинку у Підлютому.
    Проповідь під час богослужіння виголосив отець-декан Василь Пастух. У ній священик зробив акцент на заслугах перед своїм народом Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького.
     Після завершення Літургії відбулось урочисте відкриття пам’ятної дошки на честь 150-річчя від дня народження Митрополита. Гранітна пам’ятка встановлена на стіні церкви Покрови Пресвятої Богородиці.

     «Дякуємо Богу, за сьогоднішні святкування. Довго йшов наш народ до цієї події. Адже раніше, за радянських часів, одне тільки слово «Шептицький» давало привід для каральних органів проводити обшуки і допити священиків. Богу дякувати, все змінюється. Тож, нехай Господь дарує мир і злагоду всім людям України!», – такі слова виголосив у завершальній проповіді о. декан Роман Балагура.
     Дуже зворушливо прозвучав на святкуванні виступ воїна АТО – Павла. Він у своєму зверненні подякував усім, хто організовує реабілітаційний відпочинок у такому мальовничому місці, а також висловив побажання, щоб це місце стало центром оздоровлення душі і тіла для сотень українських воїнів. 
    Емоційно підсилював почуте і побачене під час урочистостей бездоганний спів церковного хору під орудою о. Богдана Русинкевича (смт. Перегінськ). По-правді, у виконанні хористів літургійні твори та пісні-молитви звучали божественно.
     На закінчення святкового дійства церковний хор виконав «Боже, великий, єдиний», а священики ще раз привітали всіх гостей свята із славним ювілеєм Духовного батька українського народу Митрополита Андрея Шептицького та побажали усім Божого благословення, міцного здоров’я, миру, добра і достатку на «Многая і благая літ».

Категорія: Події | Переглядів: 1023 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ