Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2020 » Березень » 5 » Шевченкові читання-2020 у Рожнятівській центральній районній бібліотеці
17:21
Шевченкові читання-2020 у Рожнятівській центральній районній бібліотеці

     5 березня 2020 року з нагоди відзначення 206-ої річниці від дня народження нашого генія і національного пророка Тараса Григоровича Шевченка у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулися Шевченкові читання-2020. Сповнені любов’ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним звучать слова Тараса і сьогодні. Ніколи не втрачає актуальності заклик поета:

Борітеся – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас сила
І воля святая!

     З приходом весни розпочався Великий піст перед Великодніми святами, перед Воскресінням Христовим, який потрібен кожному для того, щоб очиститися від гріхів і приготувати свою душу до світлого свята. Насамперед – це каяття, духовне очищення, час роздумів і молитов. В цей день у бібліотечній світлиці відкрилася виставка творчих робіт на духовну тематику «Для Бога я створюю найкраще» нашої колеги бібліотекаря бібліотеки с. Закерничне Оксани Яцишинець. Наша землячка родом з села Спас, бандуристка, талановита вокалістка, поетеса Лілія Маковка презентувала авторську духовну пісню «Твій світ». Крізь струни бандури до струн душі торкалися слова, що спонукають до роздумів про Бога кожного з нас, і прекрасна мелодія, яку творили вправні пальчики юної бандуристки.

   

     Розпочали Шевченкові читання працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки на чолі з директором Галиною Михайлівною Курташ та запросили всіх присутніх взяти до рук «Кобзар» і читати Шевченка разом. Долучилися до акції «Читаємо Шевченка разом» представники місцевої влади Олег Володимирович Понайда, Богдан Михайлович Яковина, начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович, директор Рожнятівського БДЮТ Надія Миколаївна Савчук, учні 9-Б класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. Анжеліка Дранчук, Ангеліна Федоренко та педагог-організатор, вчитель української мови і літератури Лєна Михайлівна Рибчак, поетеса Лілія Маковка, добрий друг бібліотеки, журналістка Мирослава Кузюк та бібліотекарі Рожнятівщини. Майстерним прочитанням поеми "Катерина" вразила присутніх Ангеліна Гуцул, учасниця та призер конкурсу читців, присвяченого 206-ій річниці від дня народження Т. Шевченка, який проходив у Рожнятівському РНД (керівник Ярема Михайлів).

     До Шевченківських днів у районній бібліотеці організовано розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «І став для нас Шевченко заповітом». У світлиці панувала особлива аура, всі учасники Шевченкових читань сьогодні ще раз серцем і душею торкнулися його безсмертних рядків, невмирущого слова, прекрасних ліричних, філософських, громадянсько-патріотичних творів і пройнялися їхнім духом. 
     Шевченкові вірші звучать мелодійними піснями у наших серцях, його рядки зачіпають найпотаємніші струни душі. У неперевершеному виконанні бандуристки і прекрасної вокалістки з глибоким і неймовірно красивим голосом Лілії Маковки прозвучала пісня «Плач Ярославни» (слова Т. Шевченка, музика Ф. Кучеренка, музична редакція Г. Менкуш).

     На завершення директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ подякувала всім, хто долучився до щорічної акції «Читаємо Шевченка разом», і побажала здоров’я, натхнення, миру і злагоди, весни в душі та спокою і тепла на серці. 

    Роки ідуть, а слово Шевченка і сьогодні живе між нами. Кожне слово Тараса Григоровича ніби із сьогоднішнього дня. Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе щось нове в мудрих рядках його творчості. 

Категорія: Події | Переглядів: 984 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ