Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Листопад » 13 » Skype-спілкування: Рожнятів – Дружківка
10:59
Skype-спілкування: Рожнятів – Дружківка

     12 листопада 2014 року вперше у світлиці районної бібліотеки пройшло незабутнє дійство – завдяки Skype-спілкуванню відбувся своєрідний телеміст Рожнятів – Дружківка (Донецька обл.) присвячений благодійно-просвітницькій акції «Книжкові мости єднають серця». 
     Зміст акції полягав у допомозі в наповненні фондів бібліотек східних областей новими українськими книгами із Західної України. Прийом книжкових видань тривав з 23 вересня по 23 жовтня 2014 року. Зібрані у Рожнятівському районі книги були передані обласній науковій бібліотеці ім. І. Франка для розподілення серед бібліотечних закладів на сході України. Частину книг бібліотекарі Рожнятівщини надіслали у Центральну міську бібліотеку ім. Л. Українки міста Дружківка Донецької області. 
     Підсумком акції стала віртуальна зустріч. Вона пройшла у формі цікавого діалогу і допомогла зблизитися з колегами та маленькими шанувальниками книги міста Дружківки.
     На зустріч до світлиці завітали голова Рожнятівської РДА Василь Рибчак, начальник відділу культури РДА, заслужений працівник культури України Ярослав Іванович Тринчук, методист районного методичного центру відділу освіти РДА Людмила Ярославівна Томків, представники ЗМІ, запрошені. Також прийшли на зустріч із своїми однолітками зі Сходу учні 6-7 класів Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступеня разом із педагогом-організатором Іванною Володимирівною Чеховською та шкільним бібліотекарем Марією Гнатівною Якібчук. 

    

      Хвилювання, яке передувало зустрічі, вмить розвіялося, коли на екрані всі присутні у бібліотечній світлиці побачили дружні посмішки і щирі привітання від колег та дітей із далекої і такої близької дружньої для нас Дружківки. 

      Зі щирими словами до друзів зі Сходу звернулася директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури Марія Василівна Рибчак. У виступі вона наголосила, що саме ця акція стала справжнім мостом між дитячими серцями, які підтверджують національну єдність України. Багато теплих слів на адресу друзів зі Сходу висловили у своїх виступах гості бібліотеки. Вони наголошували, що саме діти будуватимуть майбутнє України і від них залежить, якою вона буде, а книга навчить доброті, дружбі і взаєморозумінню. 

      Щирі слова привітання і подяки за дитячі книжки, які з такою завзятістю збирали для своїх однолітків зі Сходу діти Рожнятівщини, сказали, під час зустрічі начальник відділу культури міста Дружківка Юлія Анатоліївна Пивовар, директор комунального підприємства «Центральна міська бібліотека ім. Л. Українки» міста Дружківка Тетяна Олексіївна Романченко. Зокрема, вони наголосили,  що саме сьогодні діти – учні шкіл-інтернатів отримають ці книжки-подарунки.

     З великою радістю, на одній хвилі відбувся обмін привітань між дітьми, що були присутні на Skype-спілкуванні. Тут були і танці, і вірші, і особисті привітання. Діаночка Данилюк (до речі, вона з м. Єнакієво Донецької обл., а зараз з родиною проживає у Рожнятові) з великим натхненням прочитала Молитву за Україну, а Алінка Попович заспівала пісню "Молюсь за тебе, Україно".

    

     На завершення, заступник директора бібліотеки по роботі з дітьми Олена Володимирівна Ткаченко роздала дітям Дружківки книжки-дарунки, що і стало кульмінацією незабутньої зустрічі.

      «Україна починається з тебе! Твори її щодня!» – разом дружньо вигукували діти Рожнятова і Дружківки. 

      Книжкові мости єднають серця! Схід і Захід разом.

Категорія: Події | Переглядів: 954 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ