Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2011 » Вересень » 6 » Славний син Підгір’я
15:37
Славний син Підгір’я
      
     2 вересня 2011 року в селі Ясень відбулось літературно-музичне свято «Він наш поет, він наша слава» з нагоди відзначення 200-ї річниці від дня народження Івана Миколайовича Вагилевича – нашого земляка – поета, філолога, фольклориста, етнографа, громадського діяча, одного із організаторів і провідних діячів «Руської трійці». 
     Такого велелюддя давно не бачили мальовничі гори чудового бойківського села Ясень. Численні гості, представники владних структур області, району, делегації, серед яких науковці, дослідники, краєзнавці, поети й письменники, місцеві жителі і всі-всі, хто не байдужий до культурної спадщини народу приїхали, прийшли поклонитись великому землякові, більше розповісти про нього і більше дізнатись про «будителя духу».
     Працівники бібліотек району брали активну участь у підготовці свята. До славного ювілею центральною районною бібліотекою випущено та розповсюджено серед жителів краю інформаційну довідку «Славний син Підгір’я – Іван Вагилевич», де вміщено біографічні та бібліографічні дані про поета.
     Керівники області і району вручили кращим активістам області і району премії імені І.Вагилевича та грамоти.
     Грамотою голови облдержадміністрації та голови обласної ради за популяризацію української книги, впровадження новітніх технологій нагороджена зав. бібліотекою с. Ясень Ільків Галина та грамотами голови райдержадміністрації та голови районної ради нагороджені зав. сектором краєзнавства та національного відродження краю ЦРБ Шищак Ніна та бібліотекар бібліотеки с. Ясень.
    
     З метою збереження та популяризації безцінних перлин народного фольклору працівники районної бібліотеки підготовили і випустили буклет «Співаночки мої любі», де зібрані стародавні бойківські пісні, колядки, коломийки, записані з уст Гавич Марії Онисимівни, жительки с. Ясень, яка саме в цей визначний день святкувала своє 80-ліття. Даруючи буклети гостям величного свята, Марія Онисимівна говорила: «Хай люди знають, хай пам’ятають наші давні пісні!»
     Відгомоніло свято своїми барвами і багатоголоссям. Воно ще раз нагадало всім – багатий бойківський край талановитими і добрими людьми. І хай ніколи не будуть забуті слова великого нашого земляка:
«Читав з очей, як з книги, я слова правдиві –
Вітчизна, воля, правда – в рвійному пориві»
І. Вагилевич
Категорія: Події | Переглядів: 1444 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ