Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Лютий » 4 » Слово правди і свободи Оксани Тебешевської
12:28
Слово правди і свободи Оксани Тебешевської

Перейти Рубікон і не канути в Лету,
По собі залишити хоч крихту тепла
І сповити добром збайдужілу планету
В непорочнім зачатті нового зела

Оксана Тебешевська

     3 лютого 2015 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася літературно-мистецька презентація творчого доробку письменниці, педагога, краєзнавця, громадської діячки, заслуженого вчителя України, депутата обласної ради Оксани Тебешевської за участі представників місцевої влади, громадсько-політичних діячів, краєзнавців, письменників краю, освітян,  бібліотекарів, творчої молоді та активних користувачів бібліотеки.
     Оксана Тебешевська – авторка ряду навчальних посібників, численних статей, оглядів, рецензій літературознавчого та краєзнавчого характеру в часописах «Дзвін», «Перевал», «Дивослово», «Літопис Бойківщини», «Слово Просвіти», «Галичина» та ін., поетичних збірок «На березі долі» (1997), «Тиша немовлених слів» (2006), «Розлуння» (2013), книги оповідань «Про що мовчить Михайлова скрипка» (1999, 2006), збірника пісень «Любові цілюще джерело» (2010). 
     За активну громадську діяльність та вагомий особистий внесок у справу українського національного відродження, розбудову та зміцнення Української держави  нагороджена медаллю Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка «Будівничий України». За самовіддану працю на освітянській ниві, цінний педагогічний досвід, видані навчальні посібники вона удостоєна обласної педагогічної премії ім. Мирослава Стельмаховича (2004), районної премії ім. Костянтини Малицької (2000), нагороджена знаком «Василь Сухомлинський» (2009). За книгу поезій «Розлуння» отримала диплом лауреата обласної премії ім. Марійки Підгірянки в номінації «Література». 
     Оксана Тебешевська зачарувала зал не тільки власною творчістю, а й своєю особистістю. Вона неординарна, жіночна, надзвичайно розумна, працьовита і активна. З нею приємно говорити, бо її думки справді цікаві і мудрі. У залі було тихо-тихо, а голос авторки звучав сильно, впевнено,  і, водночас, трепетно. Слухачі поринули в образи. У когось  з'явилася сльоза, бо, напевно, знайшли у словах авторки щось суто своє, наболіле. В когось наче серце зупинилось, але тільки на хвилину, і то для того, щоб не порушувати мелодію поезії душі. 
      Оксана Степанівна прийшла до людей з вірою, надією і любов’ю, принесла їм лагідну посмішку на спраглих устах, щирість і тепло свого ліричного серця. Поезії її світлі, щирі, чисті. Вони як відверта сповідь  серця, схвильований голос душі. Авторка поділилася секретом, як їй вдається, щедро засіваючи зерно на педагогічній ниві та активно включаючись у громадсько-політичне життя краю, бути таким прекрасним майстром слова, представила своє бачення сучасного літературного процесу, як депутат обласної ради та людина, якій не байдужа доля нашої держави, проаналізувала останні події в Україні і побажала всім нам миру, єдності і людяності. 

        

        

     Присутні мали можливість переглянути книжкову виставку «Непоборна сила слова».
     Майстерним виконанням патріотичних та ліричних пісень присутніх вразив лауреат обласної премії імені Марійки Підгірянки, народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» (керівник Ірина Кравців). На слова Оксани Тебешевської прозвучала «Українська пісня» з відеофільму «Любові цілюще джерело» у виконанні Христини Качак, онучки Оксани Степанівни.

     Своїми думками і враженнями ділилися заступник голови районної ради Іван Ілліч Депутович, начальник відділу культури, заслужений працівник культури України Ярослав Іванович Тринчук, поетеса з Перегінського Наталія Данилюк, краєзнавці Богдан Бачкур та Володимир Борович, начальник управління Державного казначейства у Рожнятівському районі Ольга Дмитришак.

        

      

      Оксана Степанівна розпочала новий 2015 рік ювілейною датою. Директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак та голова громадської організації «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдан Федорович Абрам привітали ювілярку і побажали їй міцного здоров’я, тепла і затишку в оселі, плідної подальшої праці на педагогічній та літературній ниві, спокою і миру. Марія Василівна вручила гості бібліотечні видання «Рожнятівщина в легендах і переказах» та «Рожнятівщина в іменах», де вміщено інформацію про Оксану Тебешевську.

Категорія: Події | Переглядів: 1421 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ