Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2022 » Січень » 20 » Соборність України – єднання душ і сердець
13:58
Соборність України – єднання душ і сердець

       20 січня 2022 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки на відзначення Дня Соборності відбулась історична година «Соборність України – єднання душ і сердець»

     

     Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу. 22 січня виповнюється 103 роки з того історичного моменту, коли Актом Злуки українські землі Заходу і Сходу були об’єднані в єдину державу. Тоді, в далекому вогняному січні 1919 року, усвідомлюючи свою велику відповідальність перед майбутніми поколіннями, українці засвідчили прагнення рухатися власним шляхом і перед усім світом заявили, що Україна має бути соборна та незалежна.
       Розпочався захід Гімном України. Молитву за Україну виголосив отець Степан Твердохліб.

   Ведуча заходу завідувачка відділу інформаційних технологій, краєзнавства та соціокультурної роботи Рожнятівської публічної бібліотеки Ніна Шищак акцентувала увагу присутніх на тому, що не варто забувати про те, що держава – це не лише територія, а передусім люди, які в ній живуть. І сила, і могутність країни визначається не тільки за матеріальними показниками, а передусім за якістю людських стосунків, які люди будують одне з одним. Єднають не красиві та милозвучні гасла, а насамперед духовні, моральні цінності, за якими живуть громадяни. Передусім єднає погляд і бачення спільного майбутнього.
     З вітальним словом до гостей світлиці звернувся заступник голови Рожнятівської селищної ради Василь Мацевко. Він наголосив на тому, що в цей історичний день ми згадуємо всіх, хто власною мудрістю, відвагою та любов’ю наповнював силою і незламністю український народ, хто стояв біля витоків нашої державності, заклавши у генах нації велич і свободу духу.

     Присутні переглянули історичне відео, в якому йшлося про історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, як основоположну подію для українського державотворення.

    Прозвучали пісні у проникливому виконанні художнього керівника Рожнятівського Народного дому, викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Томків, художнього керівника Народного дому с. Верхній Струтин Тетяни Мельник.

    

     Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. Ті доленосні події заклали фундамент становлення нашої держави. Соборність – це велика міцна родина для всіх громадян України.

Переглядів: 331 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ