Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Березень » 27 » Сповідуймо ідеї Чорновола, несімо в світ порядність і мораль…
11:53
Сповідуймо ідеї Чорновола, несімо в світ порядність і мораль…

     26 березня 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася година вшанування пам’яті Героя України В’ячеслава Чорновола з нагоди 19-их роковин з дня його трагічної загибелі «Сповідуймо ідеї Чорновола, несімо в світ порядність і мораль…» за участі представників місцевої влади, керівників відділів РДА, громадсько-політичних діячів, представників організацій і установ району, працівників відділу освіти і педагогів, письменників, істориків і краєзнавців, працівників відділу культури, Рожнятівського РНД, бібліотекарів і активних користувачів бібліотеки. 

      Розпочалася година пам’яті виконанням Гімну України. 
     В 19-ті роковини з дня смерті Чорновола хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять Великої Людини, життєвий шлях якої був злочинно обірваний, перерваний в невпинному русі на шляху до вільної і єдиної України. 
     Працівники бібліотеки розповіли про життєвий шлях В’ячеслава Чорновола, його громадсько-політичну діяльність і зазначили, що в нинішньому нелегкому часі для нашої держави, Чорновіл ще актуальніший і відчутніший, як ніколи, бо живі його думки, його слова, його ідеї. 
     Переглянувши відео про В’ячеслава Чорновола, присутні ще раз переконалися, що хоч на нього полювали все життя, виривали з уст слова, виривали з рук перо, арештовували, морили голодом, паплюжили і погрожували – він усе своє свідоме життя йшов до свободи.
      Про яскраву особистість нашої історії, людину високих моральних чеснот, гідного патріота Чорновола, у якого слово і діло  завжди підпорядковувались високій ідеї відродження Української державності і служіння українському народові, говорили історик, селищний голова селища Рожнятів Василь Степанович Мацевко; заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда; громадський діяч, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Львович Михайлів. Любомир Львович згадав про приїзд В’ячеслава Максимовича до Рожнятова і прочитав свій вірш, написаний в день трагічної загибелі Чорновола. 

        

      В районній бібліотеці організовано книжкову виставку «В’ячеслав Чорновіл: Україна пам’ятає…».
      На завершення, за участі всіх учасників години пам’яті, відбулося покладання квітів до меморіальної дошки Чорновола, яка встановлена на фасаді Рожнятівського РНД. 

Категорія: Події | Переглядів: 884 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ