Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Липень » 8 » Свято бойківської кухні «Вареники мої – 2014»
16:13
Свято бойківської кухні «Вареники мої – 2014»

    6 липня 2014 року в с. Сваричів Рожнятівського району пройшло свято бойківської кухні «Вареники мої – 2014».  Незважаючи на складну ситуацію в Україні, свято бойківської кухні набуло нового змісту – продемонструвало єдність громади села Сваричів та сплеск патріотичних почуттів. Серед розмаїття бойківської вишивки милувала око національна символіка. На підтримку української армії було організовано продаж купальських віночків та робіт з квілінгу учасників шкільного гуртка (керівник Іванна Шищак) та скриньки для збору коштів.
      О 14:00 год. відбулося урочисте відкриття свята. Сваричани представили виставку-ярмарок продукції сільськогосподарських товаровиробників і бджільництва, виставку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Колоритні, оформлені у народному стилі павільйони бойківської кухні представили Сваричівська та Креховицька сільські ради, сваричівська кухарка Руслана Сеничак, яка частувала гостей та громаду села гарячими варениками на різні смаки, Рожнятівська районна та Сваричівська бібліотеки, Сваричівська ЗОШ І-ІІІ ст., сільська лікарська амбулаторія, дитячий садок «Колобок». Презентувала свої картини викладач відділу образотворчого мистецтва Рожнятівської дитячої школи мистецтв Тетяна Гулянич та керівник гуртка соломоплетіння з Перегінського Галина Зозук. 

     

     Огляд павільйонів бойківської кухні та дегустація страв і напоїв відбулися за участі заступника голови – керівника апарату ОДА Сергія Адамовича, голови Богородчанської РДА Ярослави Гоголь, голови Рожнятівської РДА Василя Рибчака, заступників голови Рожнятівської РДА Андрія Тринчука та Ірини Сагайдак, селищного голови Рожнятова Василя Мацевка та сільського голови Михайла Рибчака. 

     Працівники Рожнятівської центральної районної та Сваричівської бібліотеки на чолі з директором, заслуженим працівником культури України Марією Рибчак взяли активну участь у святі. Гостинно пригощали домашньою випічкою, «Шулимишиними пирогами» від весільної кухарки з багаторічним стажем Людвіні Бущихи, бібліобубликами за вартістю один бібліобублик – одна усмішка, узваром та різними бойківськими настоянками. Павільйон «Бібліотечні частування» милував око колоритною вишивкою, веретами з бабусиної скрині, розмаїттям польового зілля та старовинним глиняним посудом. За творчу ініціативу у збереженні національної культурної спадщини, народних традицій і обрядів та участь у святі бойківської кухні  павільйон «Бібліотечні частування» отримав подяку у номінації «Найкращі назви вареників».  Бібліотекарі також долучилися до акції збору коштів на підтримку української армії та організували біля свого павільйону скриньку «Наша хата – не скраю». 

    

     До уваги присутніх було представлено концертну програму за участю фольклорних колективів району, виступи лауреатів районних, обласних, всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Родзинкою свята були виступи уродженця с. Сваричів, музиканта, композитора, заслуженого артиста України Василя Волощука та поета, композитора, виконавця власних пісень, заслуженого журналіста України Богдана Кучера і запалення купальської ватри. Згуртувала навколо української пісні громаду села та гостей молодіжна розважальна програма «Карооке – співаймо разом». У ході свята проведено багато різноманітних конкурсів і вікторин та спортивні змагання. Для найменших учасників фестивалю організовано різні види атракціонів.
     Маємо надію, що свято бойківської кухні стане доброю щорічною традицією, яка об’єднує та згуртовує громаду села, сприяє збереженню народних звичаїв та обрядів.

Категорія: Події | Переглядів: 1598 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ